Potresna ispovijest američke glumice: "Ušla sam u kult, obećali su da ću biti slavna"

Foto: Epa

AMERIČKA glumica Allison Mack, najpoznatija po ulozi u seriji o Supermanu Smallville, još je jednom ispričala kako se učlanila u kult NXIVM smatrajući da će joj to pomoći da postane holivudska zvijezda.

Mack je sve ispričala prije nekoliko godina u razgovoru s Vanessom Grigoriadis, a sada su njezine izjave objavljene u podcastu Gabriela Shermana Neslavno: Najveći američki skandali. "Preselila sam se u Albany, gdje je sjedište NXIVM-a, kako bih popunila prazninu u sebi i ponovo pronašla svoju dušu. Pitala sam suosnivača Keitha Ranierea može li mi pomoći da postanem velika glumica, a tada sam se osjećala loše", rekla je Mack u uvodu.

Keith Raniere (62) i Nancy Salzman (68) osnovali su NXIVM 1998. godine, i to kao tvrtku za osobni razvoj koja je nudila usavršavanje tehnika za "unošenje radosti u ljudske živote". Ipak, na kraju su se suočili s teškim optužbama bivših članova koji su tvrdili da su bili seksualni robovi i da su žene bile žigosane Raniereovim inicijalima i prisiljene na odnos s njim. Raniere je na kraju osuđen na 120 godina zatvora 2019. godine, a ranije ovoga mjeseca to je potvrdio žalbeni sud.

"Govorili su da sam bolesna"

Mack je, usput rečeno, 2021. godine osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivnju za optužbe da je manipulirala ženama da postanu seksualne robinje za Ranierea. Međutim, u trenucima dok je davala intervju koji je sada objavljen na podcastu tvrdila je da nije kriva.

"Raniere nije glava harema", rekla je Mack tada i napomenula kako ona ne regrutira mlade i udane žene da budu njegove robinje. Rekla je kako je osjećala golem pritisak svojih prijatelja koji su je tjerali da napusti kult.

"Ja sam govorila svojim prijateljima da me saslušaju, da im objasnim što radim, a govorili su mi da mi je mozak ispran, da sam bolesna", ispričala je Mack i potom nastavila. "Hodala sam sama i razmišljala o tome jesam li zaista poludjela. Jesam li ja postala ona osoba nad kojom se ljudi zgražaju i koja radi užasne stvari? Vodila sam puno takvih razgovora sa sobom", naglasila je.

No bez obzira na to što su joj govorili i kako se osjećala, Mack je ostala s kultom NXIVM i na kraju je završila u zatvoru.

Pročitajte više