Powerball jackpot dosegnuo rekordni iznos od 1.6 milijardi dolara

Foto: Profimedia

POWERBALL jackpot porastao je na rekordnih 1.6 milijardi dolara, što ga čini najvećim lutrijskim jackpotom u povijesti.

Jedan sretni dobitnik mogao bi zgrnuti ogromnu lovu već tijekom izvlačenja ove subote i preko noći postati milijarder, piše Daily Mail.

Jackpot je dosegao ogromnu cifru nakon što već 40 izvlačenja zaredom nije bilo dobitnika, a u srijedu je iznos s 1.5 milijardi dolara skočio na rekordnih 1.6 milijardi. Nitko nije pogodio svih šest brojeva od 3. kolovoza, kada je jackpot iznosio 206.9 milijuna dolara.

U srijedu su izvučeni brojevi bili 2-11-22-35-60, a Powerball 23, no ova kombinacija, nažalost, ponovno nije donijela pobjednika.

Pola nagrade otići će na poreze

Najduži prethodni niz bez dobitnika bio je 2021., kada je prošlo čak 41 izvlačenje prije nego što se jednoj osobi konačno posrećilo s dobitnim listićem te je osvojila ogromnih 699.8 milijuna dolara.

Subotnji pozamašni jackpot još je veći. Međutim, pobjedniku će gotovo polovica zarade otići na poreze. Pobjednici se, doduše, mogu odlučiti za primanje niza isplata tijekom gotovo tri desetljeća i primiti blizu obećanih 1.6 milijardi dolara ili zahtijevati jednokratnu isplatu koja je znatno oporezovana. Ako više ljudi bude imalo dobitni listić, tada se nagrada dijeli.

Powerball se igra u 45 država. Izvlačenja dobitnika prenose se uživo svakog ponedjeljka, srijede i subote u 22:59 po istočnom vremenu. Također se prenose uživo na internetu na Powerball.com.

Pročitajte više