Poznata manekenka i njen brat godinama se bore s teškom bolešću

Foto: Splash

AMERIČKA reality zvijezda Yolanda Foster otkrila da je se njena 18-godišnja kći, sve uspješnija manekenka Bella, i 16-godišnji sin Anwar Hadid posljednje tri godine u tajnosti bore s Lajmskom bolešću.

Bolest je 51-godišnjoj Yolandi dijagnosticirana 2012. godine, a prilikom preuzimanja nagrade Global Lyme Alliancea u New Yorku priznala je da se njena djeca bore s istom bolešću.

"Kad je mojoj najmlađoj djeci, Belli i Anwaru, dijagnosticirana kronična Lajmska bolest, pogled na njih kako se u tišini bore s bolešću da bi me podržala u mojoj borbi, probudila je u meni potpuno beznađe", rekla je s pozornice.

Lajmska bolest je bakterijska infekcija koju ljudima prenose zaraženi krpelji, koji se mogu nalaziti u šumama i na kućnim ljubimcima koji izlaze van. Nakon ugriza krpelja, u čovjekov krvotok ispušta se bakterija Borrelia burgdorferi. Simptomi bolesti su osip, bolovi u zglobovima, bolovi u mišićima i simptomi slični gripi. Ako se ne liječi, bolest se može proširiti na zglobove, srce i središnji živčani sustav.

Da od te bolesti boluje sve poznatija Bella Hadid i njen mlađi brat otkriveno je nekoliko tjedana nakon što je britanski milijarder John Caudwell otkrio da je ovom bolešću zaražena cijela njegova obitelj, uključujući njega, bivšu suprugu i njihovo troje djece.

Ova otkrića ponovno će potaknuti debatu i istraživanja je li Lajmska bolest možda nasljedna, s obzirom na to da je od nje oboljelo nekoliko članova iste obitelji. 

Pročitajte više