Poznati Hrvati djeci daju neobična imena: Slavni glazbenik sinu dao šest imena

Foto: Instagram

MODERNA vremena sa sobom su donijela i neka nova moderna imena. Sve se više roditelja odlučuje zaobići tradiciju i svom djetetu nadjenuti unikatno ime, a ponekad se u potrazi za neobičnim imenom odlazi i u ekstreme. Trend modernih imena posebno je prisutan u svijetu slavnih, a prihvatile su ga i domaće zvijezde.

Jučer je objavljeno da je Ella Dvornik rodila djevojčicu kojoj su ona i suprug Charles nadjenuli ime Lumi Wren. Brojni komentatori priznali su kako im se ime uopće ne sviđa, a jedna je komentatorica čak napala Ellinu majku Danijelu i rekla kako će se malenoj vršnjaci rugati zbog imena kada krene u školu. Lumi na albanskom znači rijeka, a na finskom znači snijeg. Ella je na Instagramu otkrila kako je ime Wren bilo Charlesova želja i da se čita kao Ren. Jednako burnu reakciju javnosti izazvalo je i ime Elline prve kćerkice Balie Dee, čije se ime čita kao otok Bali, po kojemu je malena i dobila ime.

Ella i Charles nisu jedini na domaćoj estradi koji su za svoju djecu smislili neobična imena. Pjevač Boris Novković i njegova partnerica Iris Wolf svoju su kćer nazvali Si. Tenisač Marin Čilić i supruga Kristina svom su sinčiću rođenom početkom veljače dali ime Baldo, a ime je karakteristično za jug Hrvatske.

Pjevač Dražen Turina Šajeta i supruga Nataša sinu su dali ime Zvane. Kći Gorana Višnjića i Mirele Rupić zove se Lana Lourdes, a poznato je da je Lourdes popularno hodočasničko odredište u Francuskoj.

Matija Dedić, sin Arsena Dedića i Gabi Novak, svojoj kćeri dao je ime Lu. Glumac Kristijan Ugrina i glumica Ksenija Marinković sina su nazvali Kosta Kai, a glumački par Bojana Gregorić Vejzović i Enes Vejzović imaju sina Raula i kćer Zoe.

Slavni hrvatski pijanist Maksim Mrvica svoju je kćer nazvao Leeloo, po glavnom liku iz filma Peti element, a pjevač Urban starijem je sinu dao ime Malik te mlađemu Istok Zola. Prošle je godine dobio i kćer, kojoj je ime Iskra. Slaven Bilić s partnericom Ivanom ima kćeri Sofi Mariju, Niju Ivanu i Elenu Lucu, a s bivšom suprugom Adrianom ima i sina Lea te kćer Alani Anu.

Splitska glumica i manekenka Ana Gruica svog je sina, kojeg je dobila u trogodišnjoj vezi s poduzetnikom Hrvojem Šalkovićem, nazvala Ivan Marat. Sinovi Zlatana Stipišića Gibonnija zovu se Rando i Lorenzo, a kći Nike Kranjčara dobila je neobično ime Loree.

Ljupka Gojić Mikić najmlađoj kćeri dala je ime Mari Dana, a starije kćeri nazvala je Jana Sienna i Mila Amelie. Damir Martinović Mrle iz riječke rock grupe Let 3 kćer je nazvao Roža, a kći Marka Perkovića Thompsona zove se Diva Marija. Darko Rundek dao je čak šest imena svom sinu - David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Osim na domaćoj sceni, moderna imena popularna su i među stranim zvijezdama. Kim Kardashian svoju je prvu kćer nazvala North, čije ime u kombinaciji s prezimenom West u prijevodu znači sjeverozapad. Prvog sina nazvala je Saint, što u prijevodu znači svetac, a kćerkici koju je dobila putem surogat-majke dala je ime Chicago, po američkom gradu. Kim i Kanye prošle su godine dobili posljednje dijete, sina kojeg su nazvali Psalm.

Osim Kim, i Khloe Kardashian odlučila se svojoj kćeri nadjenuti neobično ime True, što u prijevodu znači istina. Njihov brat Rob Kardashian svoju je malenu nazvao Dream (san), a Kylie Jenner za kćer je odabrala ime Stormi (oluja).

Kći pjevačice Christine Aguilere zove se Summer Rain (ljetni pljusak), a Beyoncé i Jay-Z svojoj su prvoj kćeri dali ime Blue Ivy (plavi bršljan). Osim Blue, imaju i blizance čija su imena Sir i Rumi. Glumac Nicholas Cage svom je sinu dao ime po Supermanu, Kal-El, a sin glumca Jasona Leeja nosi ime Pilot Inspektor. Gwyneth Paltrow sina je nazvala Mojsije, a kćer Apple (jabuka).

Pročitajte više