Poznati na godišnjem: Našem kamenu i plažama nema konkurencije!

LJETO je nadomak ruke, a karte još uvijek nisu bukirane niti hotelske sobe rezervirane - barem što se tiče većine hrvatskih estradnjaka koji još uvijek ne znaju točno gdje će se ove godine odmarati. Klasična mjesta poput Dubrovnika, Hvara, Medulina ili Šibenika mnogima su na popisu, iako neki razmatraju mogućnost odlaska van zemlje "jer su neke destinacije jeftinije od ljetovanja u Hrvatskoj".

"Zasad nemam ništa od odmora u planu jer će mi i ovo ljeto biti radno zbog promocije novog albuma. Kad ljetujem, onda je to u Hrvatskoj, međutim, u inozemstvu se više odmorim iz jednostavnog razloga - nitko me ne poznaje! Tako da kakva takva šansa postoji da se na nekoliko dana uputim na Sardiniju ili Korziku", rekla nam je pjevačica Nina Badrić koja čim padne prvi snijeg poželi otići daleko u tople krajeve i to u Australiju, Novi Zeland ili Južnu Ameriku, a upravo po odmorima na dalekim mjestima poznat je Josip Radeljak.

Radeljak: Ibiza je najzabavnije mjesto ikad

"Svako ljeto isti scenarij - prvo na brod, onda u kuću na Hvaru, zatim Ibiza i naposljetku deset dana Sardinije", rekao je Dikan koji ljetni godišnji odmor razvuče na tri mjeseca. "Kad dođe zima i Nova godina onda odlazim na Mauricijus, Brazil i slično, a ljeto je rezervirano za Ibizu i Sardiniju jer su to najbolja mjesta na svijetu i smatram da se tamo najviše isplati otići na godišnji odmor, pogotovo Ibiza jer je najzabavnije mjesto ikad", nadovezao se Radeljak koji je spomenute destinacije odabrao jer tamo ima jako puno prijatelja.

U današnje vrijeme daleka putovanja više nisu luksuz, već je dovoljno ispeglati karticu i odlučiti se na obročno plaćanje, a kad se usporede cijene u inozemstvu i Hrvatskoj, neke egzotične zemlje poput Indonezijskog otočja Bali i sl., zapravo su pristupačnije i jeftinije od ljetovanja u Hrvatskoj. Bez obzira na sve neobične otoke, divlje plaže, safarije, pustinje i daleke neobične kulture, većina se domaćih ljudi ipak odluči na ljetovanje u zemlji "jer našem kamenu i našoj plaži nema ravna".

Antonija Blaće odlazi u španjolsku Saragosu

"Godinama već planiram posjetiti otočje Grand Canaria, tako da postoji šansa da napokon odem tamo. U Hrvatskoj sam prošla gotovo sve i svake godine sam na drugom mjestu", rekla je Belinda Bedeković, najbrži prst na klavijaturama, te nadodala: "Uvijek idem u hotele jer sam tako navikla, tako da kampovi još uvijek ne dolaze u obzir jer se užasavam kukaca i zmija".

Voditeljica Antonija Blaće svake se godine vraća u rodni Šibenik gdje "nema odmora do obiteljskog druženja", osim toga, s dečkom Hrvojem će provesti veći dio ljeta, stoga nema razloga da i ovo ljeto ne bude za pamćenje. "Jako sam vezana za Jadran i uvijek se volim barem nakratko vratiti kući. Završila sam sa svim televizijskim snimanjima tako da će mi ovo ljeto biti baš opuštajuće i bez pretjeranih poslovnih obaveza. Oko mjesec dana planiram biti van Zagreba i to me veseli. Iako uvijek idem u Šibenik i Dubrovnik, mislim da ću ove godine nakratko posjetiti španjolsku Saragosu gdje odlaze moje prijateljice pa ću i ja možda s njima", rekla je Antonija koja o dalekim destinacijama poput Australije ili južne Amerike nije razmišljala jer bi odmorom u dalekim zemljama "radije presjekla zimu".

L.V.
Foto: Index

Pročitajte više