Prava ljubav je jača od nekoliko porazbacanih slika



OVIH dana nije lako biti Ivan Klasnić. Gadno je postati jedan od najomraženijih Hrvata u državi, a još je gore ako to postanete u vrijeme kada Ivo Sanader izlazi na slobodu.

Jedan je zajedno sa svojim hajducima zajebao državu za 46 milijuna kuna, drugi je zajebao samo vlastitu suprugu, ali u očima naroda, pogotovo ženskog dijela, obojica su počinila podjednako velik zločin. Drugim riječima, 46 milijuna je 46 milijuna, ali nitko od prevarenih Sanaderu nije bio spreman donirati ni blag pogled, a kamoli bubreg.

Pravila

Svi donekle možemo razumjeti bijes prevarene žene, a i majstor je prevršio svaku mjeru. Ako već muljaš sa strane, nepisani pravilnik o prevarama kaže ovo: "Ne ostavljaj slike ljubavnice po stanu jer takvu si bahatost malo tko može dopustiti. Mala fotka u novčaniku ili mobitelu? Prihvatljivo, ali glupo. Tvoja slika u njenom stanu? Može. Mentalna slika posljednjeg seksa koja samo čeka trenutak samoće ili loš seks sa suprugom? Naravno. No, ostavljati dokaze tako bezbrižno porazbacane... E, to je već glupo, nesmotreno i gotovo čačićevski bahato". Jedino gore od toga bilo bi poslati sve te slike supruzi za rođendan.

Ružno je to, nema su tu što dodati, ali mnogi se sad zapitkuju kako je moguće da jedan uspješan muškarac (trag A) u najboljim godinama (trag B) koji samuje u Manchesteru (trag C), mlati pare (trag D) i okružen je ženama koje samo čekaju priliku da ga obrlate (trag E) - tako lako prevari suprugu koja mu je bila odana svih ovih godina? Zbilja, kako? Ovo pitanje muči ljude od pamtivijeka, a pogotovo one koji smatraju da nečiji odnos mogu razumjeti nakon par kartica loše sročenog teksta.

Kada novi seks zakuca na vrata


Sve ovo ni u kom ga slučaju ne opravdava, ali prestanite piskarati šokirane novinske članke kao da ste otkrili HČSP-ovca koji nije zatucan. "Ona mu je bila spremna dati sve, a on njoj tako vraća". Ovako, najgluplji i najružniji klošari koji bi svakog dana trebali zahvaljivati svemiru na tome što im se neka nesretnica smilovala, popustit će pod pritiskom kada novi seks zakuca na vrata. Muškarci ponekad varaju. Muškarci s novcem i osjećajem moći varaju češće. Muškarci s novcem, osjećajem moći i suprugom koja je udaljena par tisuća kilometara dok oni češkaju jaja u svom penthouseu, varaju toliko da po zidovima vješaju slike ljubavnica. Ako ga već zbog nečeg krivite, krivite ga zbog toga što je postao takav klišej.

Netko bi se mogao pozvati na Tigera Woodsa i ovisnost o seksu, ali to je promašaj u ovim krajevima. Povezanost seksa, moći i gomilanja kompromitirajućih slika po stanu odavno je dokazana. Naime, paralelno s ovim skandalom gledamo ishod još jedne ljubavne kalvarije. Patricia Klasnić trebala je malo proučiti kako se to radi kod nas i dva puta razmisliti prije nego je odjurila k novinarima jer uvijek postoji nada da se narušeni bračni odnosi poprave.

Ako je mogla Mirjana...

Eto, nekad moćni Ivo Sanader godinama je nemilice tucao ovaj narod i po zidovima vlastite kuće vješao umjetnička djela, ali nitko od ukućana nije osjetio poriv okriviti ga za ovisnost o vanbračnim aktivnostima. Čak ni njegova supruga nije mu posebno zamjerila što često izbiva iz kuće i vješa trofeje vlastite muljaže kada se sav zajapuren vrati u sitan sat. Godinama je gledala sve te slike i nije joj ni palo na pamet da mu kaže: "Ti si prokleto ovisan o snošajevima s ovim napaćenim narodom. Imaš ozbiljan problem. Misliš li da ja ne vidim sve te slike po zidovima? Ti si Ivo gori nego Lovejoy". Trpjela je, držala jezik za zubima i prihvaćala njegove "nestašluke" kao žena mafijaša.

Ivan Klasnić svoju je suprugu prevario s nekoliko žena, po stanu ostavio par slika i košulju, a mi smo graknuli kao da je učinio nešto nezamislivo. Ivo Sanader opetovano je spavao s četiri i pol milijuna Hrvata, "oženio" ih za milijune kuna, poslije svega se vratio kući i ženi pred očima povješao sve te silne slike da ga podsjećaju na "ljubavne" podvige. Je li prevarena supruga poslije svega odjurila novinarima i rekla: "Uđem ja u stan, a kad tamo... Imam što vidjeti... Slika ko u Louvreu"? Naravno da nije. Stoički je to podnijela, zadržala sve za sebe i evo ih danas, vole se ko prvog dana. Njegova Mirjana strpljivo čeka da se vrati iz pritvora pa da zajedno provedu praznike.

Očiti dokaz da je prava ljubav jača i od nevjere i pronevjere.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Pročitajte više