Pravite li kokice u mikrovalnoj krivo? Trik za savršene piše čak i na vrećici

Ilustracija: Instagram

PRIPREMATE li kokice u mikrovalnoj, a ne zagrijete je prije toga, ne iskorištavate njezin puni potencijal, prenosi Daily Mail.

Većina ljudi više je usredotočena na vrijeme držanja kokica u mikrovalnoj pećnici, no postoji bolji način da se sva zrna raspuknu u kokice.

Na pozadini većine vrećica stoje upute za to. "Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu pećnicu zagrijavanjem šalice vode oko minutu. Uklonite šalicu vode prije nego što ubacite kokice", piše.

Praćenjem ove upute mikrovalna će biti topla prije nego što u nju ubacite kokice i one će ispasti savršeno. Riječ je o "triku" koji malotko zna i koristi, no na poleđini vrećica stoji još nekoliko uputa, a objašnjeno je i kako zaustavljanje i ponovo pokretanje mikrovalne rezultiraju lošijim kokicama.

"Protresite vrećicu prije otvaranja za ravnomjernu distribuciju soli", piše još.

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokicama treba ​​između minute i 15 sekundi i pet minuta. "S obzirom na to da se mikrovalne pećnice razlikuju, zaustavite mikrovalnu kad se vrijeme pucanja kokica uspori na svake dvije do tri sekunde", još piše na paketiću generičkih kokica za mikrovalnu.

Pročitajte više