Predozirala se kokainom i skoro ostala bez uloge: Ove stvari o princezi Leiji sigurno niste znali

 Foto: Rex/Shutterstock

SLAVNA glumcia Carrie Fisher preminula je u 61. godini života. Glumica je pretrpjela težak srčani udar na letu između Londona i Los Angelesa zbog čega je hospitalizirana.

Proslavila se ulogom princeze Lei u serijalu "Ratovi zvijezda", a glumila je i u "Braći Blues" "Kad je Harry sreo Sally" i drugim uspješnim filmovima.

Donosimo vam neke slabije poznate činjenice o njoj.

Odnos s Georgeom Lucasom

Slabo je poznato da je imala neobičan odnos s redateljem čiji film ju je proslavio, Georgeom Lucasom. "George Lucas mi je uništio život", rekla je jednom prilikom.

Mrzila je nositi kostime

Carrie je mrzila kostime princeze Leie iz "Ratova zvijezda", a posebno ju je živcirao metalni bikini iz "Povratka Jedija" koji ju je učinio seks simbolom. "Bio je jako neudoban", rekla je jednom. 

Po njoj je nazvana droga

Saznala je da postoji vrsta marihuane koja se zove Princeza Lei nakon što ju je dečko njezine kćeri pokušao nabaviti i na račun njezinog imena dobiti popust.

Borila se s nekim slavnim imenima za ulogu u "Ratovima zvijezda"

Mnoge slavne glumice borile su se za ulogu princeze Leie u "Ratovima zvijezda", pa tako i Sissy Spacek, Farah Fawcett, Glenn Close, Jessica Lange, Meryl Streep, Sigourney Weaver, Cybill Shepherd, Jane Seymour, Anjelica Huston, Kim Basinger, Kathleen Turner te Geena Davis.

Morala je grudi svezati remenom tijekom snimanja "Ratova zvijezda"

Njezini kostimi su bili preminijaturni za donje rublje pa je morala pronaći drugi način da obuzda svoje grudi. "U svemiru nema donjeg rublja", našalila se jednom prilikom.

Mrzila je frizuru princeze Leie

Mrzila je frizuru u obliku dvije punđe koju je nosila u filmu, ali nije htjela ništa reći jer se bojala da će naljutiti Lucasa i dobiti otkaz.

Svađala se s majkom zbog uloge u "Ratovima zvijezda"

Zbog malog budžeta ekipa "Ratova zvijezda" morala je letjeti ekonomskom klasom, što se nikako nije sviđalo njezinoj majci, filmskoj zvijezdi Debbie Reynolds. Zbog toga je čak i nazvala Georgea Lucasa i prigovorila mu zbog tretmana, na što je on samo slušalicu prepustio Carrie. "Mama, letjet ću ekonomskom klasom, odjebi", rekla joj je kratko Carrie i spustila slušalicu.

Mislila je da nije dobro odigrala ulogu princeze Leie

Općenito je mislila da nije pretjerano dobra glumica, a često je kao argument za to navodila svoj neobičan naglasak.

Njezin lik korišten je kako bi privukao što više žena u kina

Kada su u 20th Century Foxu u probnom testiranju otkrili da naslov i radnja "Ratova zvijezda" uglavnom privlači muškarce mlađe od 25 godina, odlučili su u prvi plan gurnuti princezu Leiu kako bi privukli što više žena. 

Voljela je "šmokljane"

Jednom se našalila da je ulogu dobila jer je "spavala s nekim šmokljanom".

Imala je problema s tekstom 

Jako se mučila učeći tekst napamet, a jednom je Lucasu rekla: "Lako je ovo napisati, probaj to izgovoriti."

Skoro je ostala bez uloge

U počecima je Lucas razmišljao o tome da ipak izbaci princezu Leiu iz filma i pretvori Lukea Skywalkera u ženu.

Bila je preniska za neke scene

Mnoge scene s Harrisonom Fordom je morala snimati stajajući na kutiji jer je bila puno niža od njega i nije se vidjela u nekim kadrovima.

Nisu joj trebali kaskaderi

Neke scene poput one u kojoj se ona i Luke "odljuljaju" u sigurnost snimila je sama, bez pomoći kaskadera.

Voljela se svađati s Han Solom

Kada su je jednom pitali koje su joj najdraže uspomene sa snimanja, ona je odgovorila da su to bile svađe s Harrisonom Fordom.

Htjela je glumiti Han Sola

Kada je dobila scenarij prije audicije, čitala je i vježbala sa svojim prijateljem, glumcem Miguelom Ferrerom. Toliko im se svidio dio Han Sola da su ga oboje htjeli glumiti.

Bila je ovisna o kokainu tijekom snimanja

Tijekom snimanja "Ratovi zvijezda: Carstvo uzvraća udarac" bila je ovisna o kokainu te čak preživjela i predoziranje. "U jednom trenutku sam shvatila da uzimam drogu više nego drugi ljudi i da gubim kontrolu nad sobom", priznala je u jednom intervjuu.

Pročitajte više