"Predsjednička kandidatura": Ecija Ojdanić prikupljala potpise na Trgu

Foto: Press, Video: Sanjin Strukic/PIXSELL

GLUMICA Ecija Ojdanić danas je kao dramska persona Vlayna, na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Naime, riječ je o promociji nove predstave kazališta Moruzgva, Čudo, autora i redatelja Ivana Lea Leme, čija će se premijera održati u subotu, 5. studenoga, u zagrebačkom kazalištu Vidra.

 

Na štandu buduće "predsjednice" birači, odnosno publika, mogli su dobiti informacije o datumima narednih izvedbi. Uz Eciju u predstavi, i to više uloga, glumi Matija Šakoronja.

Čudo je nastavak dviju prethodnih uspješnica kazališta Moruzgva - Preko veze i Vla Vla Vlajland. Naime, lik Vlayne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika.

U ovom trećem nastavku, ta "žena iz naroda" postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović, a žanrovski je predstava komedija, prošarana songovima Zvonimira Duspera Dusa.

Pročitajte više