Predstavljamo vam kandidatkinje susjednih zemalja na Izboru za Miss svijeta

PREDSTAVLJAMO vam prve četiri natjecateljice za Miss svijeta 2009. godine. Svaki dan predstavljat ćemo vam kandidatkinje od kojih će jedna odnijeti krunu i okititi se titulom najljepše na svijetu. Za početak vam predstavljamo naše susjede, koje će predstaviti svoje zemlje u najboljem svjetlu.

Jelena Marković

Jelena Marković je 21-godišnja predstavnica Srbije. Puno ulaže u obrazovanje te trenutno studira pravo, a nada se da će ostvariti karijeru televizijske novinarke ili odvjetnice. Govori tri strana jezika: engleski, talijanski i ruski. Aktivna je u dobrotvornom radu te često volontira za udruge koje pomažu oboljelima od AIDS-a i karcinoma. Za sebe kaže da je vrlo odgovorna te želi svijetu predstaviti mnoge zanimljive činjenice o svojoj zemlji. Smatra da jedna Missica mora uvijek biti prava dama s prekrasnom osobnosti, jer je unutarnja ljepota nešto što uvijek nosimo sa sobom. Ova lijepa djevojka našla se nakon osvajanja titule na meti kritika, jer su mnogi smatrali kako nije dovoljno lijepa.

Andrea Šarac

Predstavnica Bosne i Hercegovine je 18-godišnja Andrea Šarac. Njezina životna želja je postati glumica, a osim toga voli i plesati, pjevati i pisati poeziju. U planu joj je upisati Dramsku akademiju. Kaže da je uzbuđena zbog natjecanja i smatra da je to prilika koja se pruža jednom u životu.

Otkrila je i da nikad ne bi mogla živjeti bez glazbe, a divi se svim ljudima koji su uspjeli postići nešto zahvaljujući teškom radu i vlastitoj upornosti. Najveća inspiracija u njezinu životu je njezina majka, jer je pametna i snažna žena.

Tina Petelin

Tina Petelin je 24-godišnja predstavnica Slovenije. Kreativna Tina navela je da govori četiri strana jezika: slovenski, engleski, hrvatski i srpski. Diplomirala je ekonomiju te planira raditi u struci. Sebe opisuje kao energičnu i pozitivnu osobu. Želi, kaže, pokazati da je jedna lijepa, poštena i pristojna žena. Zgodna Tina ne može živjeti bez svojih prijatelja i obitelji koji su joj na prvom mjestu.

Marijana Pokrajac

Za kraj vam predstavljamo Miss Crne Gore, Marijanu Pokrajac. 22-godišnja Missica govori tri strana jezika, radi kao voditeljica i studira, a u budućnosti želi voditi svoju marketinšku agenciju. Za sebe kaže da je ljubazna i pozitivna osoba, slobodoumna i iskrena.

Crna Gora je za nju najljepše mjesto na svijetu. Princeza Diana je osoba koja je inspirira jer je imala stila i ljepote. Kaže da ne može živjeti bez svoje obitelji i prijatelja.

Naše susjede će se zasigurno dobro snaći na svjetskom Izboru za Miss koji se održava u Johannesburgu sredinom prosinca.

Pročitajte više