Predstavljen 14. Dreft Fashion Week Zagreb

IDUĆEG se tjedna, od 9. do 12.lipnja, u hrvatskoj metropoli održava 14. po redu Dreft Fashion Week Zagreb. Već tradicionalno u Balonu Boćarskog doma, publici domaći i strani dizajneri predstaviti svoje kolekcije za nadolazeću jesen/zimu 2010/11.

Revije će se prenositi u živo putem službene internetske stranice, a moći će ih pogledati i prolaznici u centru grada

I ovoga je puta ovaj poznati modni događaj ostao vjeran svojoj filozofiji, pa će i ove sezone u Boćarskom domu biti predstavljene kolekcije za nadolazeću jesen i zimu. Sarah Josipović, direktorica Fashion Weeka Zagreb, najavila je i neke novitete za ovosezonski modni događaj. Jedan od njih je i prijenos revija koji će se prikazivati u živo putem službene internetske stranice, te prijenos revija koje će moći pogledati svi koji se zateknu na Trgu bana Jelačića. Osim toga, zainteresirani će moći saznati i informacije iz prve ruke iz backstagea i kulisa ovog poznatog modnog događanja i to putem službenog bloga samih modela, dizajnera i organizatora.

I ove će sezone svoje kreacije predstaviti eminentni hrvatski dizajneri, ali i mlade kreativne nade


Osim već dobro poznatih domaćih dizajnera poput Marte Buzolić, Ivane Popović, Tonija Rica, Karake Design, Natalia Đangradovića, Ane Kujundžić, Marine Prevolšek, Shuz i Maje Ašperger, publici će se predstaviti i strani gosti, Marina Milovanović, Marko Mitanovski i Nataša Šarićiz Srbije, Mauro Gasperi i Cristina Miraldi iz Italije, Louis de Gama, Bodyamr i Philip Colbert iz Velike Britanije te Maru Chiara iz Francuske. Najbolji od njih i ove će godine biti nagrađeni "Mandom", odnosno "Mandicom" u kategoriji najboljeg mladog dizajnera.

Osim "Mande" i "Mandice" dodijelit će se i nagrade u kategorijama "Pret-a-Design" i "Young?Creative?Chevrolet!

Osim što promovira domaća i svjetska dizajnerska imena, podržava studente mode u sklopu natječaja Pret-a-Design te sa svojim parterom Chevroletom organizira natjecanje za mlade dizajnere "Young?Creative?Chevrolet!". Umjetnički natječaj pokrenut 2007. godine provodi se u suradnji s poznatim školama primijenjene umjetnosti iz čitave Europe i otvara mogućnost studentima da se fokusiraju  na specifične projekte vezane uz brand i dodaju im nešto svoje. U četiri kategorije u kojima sudjeluje Hrvatska (moda, fotografija, vizualna umjetnost i video) u kategoriji "Moda" ove će se sezone natjecati Slađana Pezić Buljan, Barbara Bursać, Antonija Debeljak, Martina Gajšak, Marija Petanjek, Ema Gašljević, Petra Ivanjoš, Lora Vran, Marija Radman, Sanja Švraka i Ana Trišler.

Ovaj modni događaj ima i humanitarni karakter, pa će tako tijekom trajanja modne manifestacije na glavnom zagrebačkom trgu biti postavljen Dreft Fashion Week Corner na kojem će zaposlenici Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od karcinoma "Sve za nju" žene informirati o radu i mogućnostima koje im Centar pruža, te ih educirati o prevenciji ove zloćudne bolesti. Ujedno će se i sakupljati novčana sredstva za pomoć radu Centra.

Pročitajte više