Predstavljen novi izgled Minnie Mouse u hlačama, ljudi bjesne: "Vratite joj haljinu"

Foto: Press

DISNEY se našao na udaru kritika nakon što je predstavio novi izgled Minnie Mouse, koja umjesto svoje prepoznatljive crvene točkaste haljine nosi plavo odijelo s hlačama koje je dizajnirala Stella McCartney.

Disneyland Paris je na Twitteru predstavio novu odjeću slavnog lika, najavljujući da je Minnie doživjela modni makeover u čast svoje 30. godišnjice i mjeseca ženske povijesti koji se održava u ožujku. Međutim, nekoliko minuta nakon što je tweet objavljen, brojni korisnici počeli su izražavati bijes zbog promjene stila.

"Bravo Disney, pretvorili ste Minnie Mouse u Hillary Clinton", napisala je jedna osoba.

"Ovo je sra*je. Dizajn je lijep, ali govorimo o liku starom skoro 100 godina", istaknuo je drugi.

"Vratite joj haljinu. Ovo čak nije ni u crvenoj boji", primijetio je treći.

Dizajnerica Stella McCartney kazala je kako je novi izgled Minnie prilagođen vrijednostima modernog doba.

"Minnie je oduvijek imala posebno mjesto u mom srcu. Ona je autentična i inspirira ljude širom svijeta. Pored toga, ima sjajan stil", zaključila je.

Podsjetimo, Disney je najavio i promjene u portretiranju patuljaka u priči o Snjeguljici nakon što ih je glumac Peter Dinklage prozvao zbog pristupa.

"Kako bismo izbjegli promoviranje stereotipa koji su zastupljeni u originalnoj verziji filma, odlučili smo koristiti drugačiji pristup kada je riječ o ovih sedam likova. Počeli smo surađivati s ljudima niskog rasta u cilju poboljšanja nove verzije", poručili su.

Pročitajte više