Predstavljeni kostimi koje će Madonna nositi na nadolazećoj turneji

MADONNINA kostimografkinja Arianne Phillips, koja za pop kraljicu radi već jedanaest godina, dala je uvid u neke od pripremljenih kostima za nadolazeću "Sticky & Sweet" turneju u sklopu koje će Madonna posjetiti i Crnu Goru gdje će održati koncert u Budvi. "Sticky & Sweet" turneja započinje 23. kolovoza nastupom u gradu Cardiffu u Walesu, početkom rujna nastupat će diljem Amerike, a 25. rujna dolazi u Crnu Goru čime će Budva postati posljednje odredište turneje "Sticky & Sweet Tour" na europskom tlu. Kao i do sada, turneja će biti podijeljena u četiri dijela sa četiri teme.

Prvi set kostima napravljen je u mafijaškom stilu sa primjesom Art Decoa sa nekim dijelovima Givenchyja koji u konačnici daje prikaz domine odjevene u usku kožu. "Ovo je tema koja se protezala kroz cijelu njezinu karijeru, pa se Madonna ne boji da će to biti previše za nju", rekla je Arianna Phillips. Drugi set kostima više se referira na "old school" stil iz osamdesetih koji podsjeća na Madonnine dane u New Yorku na počecima svoje karijere, a na odjeći su isprintani radovi umjetnika grafita Keitha Haringa, Madonninog prijatelja s kojim se intenzivno družila u to vrijeme a koji je umro od AIDS-a. "Keith i Madonna bili su veliki prijatelji, a da je još uvijek živ, i on bi slavio svoj pedeseti rođendan. Obzirom na to, pomislila sam da bi bilo zgodno kada bi ukomponirala Madonninu prošlost sa modom i odjećom koju će nositi", ispričala je Arianna. Treći outfit koji će Madonna i njezina plesna skupina odjenuti na pozornici su "ciganski" kostimi iz Givenchyja, a ciklus se završava futurističkim rave haljinama sa malo japanskog primjesa.

U izradi dvaju kostima pomogao je i Riccardo Tisci, talijanski modni dizajner koji je poznat po svom radu u modnoj kući Givenchy, dok je Tom Ford ugovorio nabavku odijela za plesače. Miu Miu i Stela McCartney pobrinuli su se za cipele, Moschino za sunčane naočale, a na ostalim odjevnim predmetima i potrepštinama radili su i Yves Saint Laurent, Roberto Cavalli i Jeremy Scott. "Madonna je oduvijek bila obožavateljica mladoga Riccarda Tiscija, a ako promotrite njezinu dosadašnju modnu prošlost, uvidjet ćete da je Riccardo bio očit izbor za ovaj posao. Obično se u travnju i svibnju pripremamo za turneju koja počinje u lipnju, no ovoga puta sa turnejom počinjemo u kolovozu i ovo je prava noćna mora jer su svi na godišnjem i sunčaju se po Italiji i Francuskoj dok mi ovdje radimo", pojadala se Phillips.

K.H.

Pročitajte više