Preminula udovica Krste Papića, brigu o blizankama preuzet će obiteljski prijatelji

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

UDOVICA redatelja Krste Papića, Jadranka Štefanec Papić, preminula je prošlog četvrtka od posljedica teške bolesti s kojom se borila posljednjih godinu dana.

Ugledna stomatologinja i profesorica na Stomatološkom fakultetu, iza sebe je ostavila dvije kćeri, desetogodišnje blizanke Taru i Elu. Jadranka je brigu o djevojčicama povjerila dugogodišnjem obiteljskom prijatelju koji će sa suprugom skrbiti o blizankama, piše Story.hr

Par je blizanke dobio u 22. godini zajedničkog života, kad su njemu bile 72 godine, a njoj 57. Jadranka i Krsto vjenčali su se 1990. godine, a prije toga su bili u vezi sedam godina. Jadranka je bila najstarija rodilja u Hrvatskoj, a oboje su često u javnosti govorili o svojoj odluci da postanu roditelji u poznim godinama.

Krsto Papić preminuo je u veljači 2013. godine nakon duge i teške bolesti u Zagrebu u dobi od 80 godina. Tijekom komemoracije redatelj Vinko Brešan pročitao je pismo koje je ostavio svojoj obitelji.

"Voljenoj Jadranki, voljenim i obožavanim Tari i Eli od njihovog tate, u slučaju da ne preživim operaciju upute za sprovod: ne želim nikakav javni sprovod, isključivo u krugu najbliže obitelji. Svećenika želim, po mogućnosti patera Zvjezdana Linića. I to je to. Za ovakav sprovod sam se odlučio zbog sramne pljačke autora koji su snimali do 90-e i jer je država uzela naše filmove, dala ih protuzakonito svojim tajkunima, a da nas nitko nije za to pitao", napisao je Papić u svom posljednjem pismu.

Pročitajte više