Preminuo Joe E. Tata, glumio je vlasnika Peach Pita u seriji Beverly Hills

Foto: Press

PREMINUO je glumac Joe E. Tata, najpoznatiji po ulozi Nata, vlasnika Peach Pita u seriji Beverly Hills, 90210. Imao je 85 godina.

Vijest o njegovoj smrti podijelio je Ian Ziering, koji je u seriji glumio Stevea. 

''U posljednjih nekoliko mjeseci ostali smo bez Jessice Klein, jedne od najuspješnijih spisateljica i producentica serije 90210, ostali smo bez Denise Douse koja je glumila Mrs. Teasley, a jako sam tužan što s vama moram podijeliti da je preminuo i Joe E. Tata. Bio je jedan od najveselijih ljudi s kojima sam radio, velikodušan, mudar i dobar'', napisao je Ian. 

Joeu je 2018. dijagnosticirana Alzheimerova bolest, piše Deadline. Njegova kći Kelly otvorila je GoFundMe račun kako bi pomogla s troškovima liječenja.

Glumio u više od 200 epizoda Beverly Hillsa

Joe je u seriji bio od 1990. do 2000. godine, točnije u 238 epizoda. Njegov kafić bio je omiljeno mjesto za Brandona, Brendu, Dylana i Kelly. 

Rođen je u New Yorku, a na početku karijere glumio je u General Hospital, The Outer Limits i Mister Roberts. Njegova karijera na televiziji procvjetala je krajem 70-ih i početkom 80-ih godina.

Poznat je još i po svojim ulogama u Magnum P.I., The Rockford Files, Hill Street Blues, Batman i The A-Team. Njegova posljednja uloga na televiziji bila je u Mystery Girls, a nakon toga mu se, kako je rekla njegova kći, zdravlje pogoršalo.

"Nat je bio očinska figura puna ljubavi djeci iz West Beverly Higha. U stvarnom životu, moj tata, Joey, je pošten, drag i zaista nevjerojatan otac", rekla je Kelly tada.

Pročitajte više