Preminuo legendarni fotograf Jim Marshall, "čovjek koji je snimio povijest i duh rock ´n´ rolla"

LEGENDARNI fotograf Jim Marshall preminuo je u srijedu u New Yorku. 74-godišnji Marshall je, kako prenose američki mediji, preminuo u snu, tijekom turneje kojom promovira "Match Prints", novu kolekciju istovjetnih fotografija koje su tijekom proteklih desetljeća snimili on i Timothy White.

Status fotografske legende Marshall je dobio zahvaljujući svojim fotografijama glazbenih ikona kao što su Jimi Hendrix, Bob Dylan, Janis Joplin, Rolling Stonesi i ostale "istinske rock zvijezde" iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Marshall je snimio kako je Jimi Hendrix na Monterey Pop Festivalu zapalio svoju gitaru, a s Johnnyja Casha je pratio u zatvore Folsom i San Quentin. Marshallove fotografije krase više od 500 omota albuma i novinskih naslovnica. Marshalla zovu "čovjekom koji je snimio povijest i duh rock 'n' rolla".

"Oduvijek sam obožavao fotografije svog oca koje je snimio Jim Marshall, kao i one ostalih članova obitelji i prijatelja. Magično je fotoobjektivom uspijevao uhvatiti energiju, stav i agresivnu prirodu mog oca. Jim je moje roditelje snimao i u onim obiteljskim, privatnim trenucima, i zato toliko obožavam njegove fotografije", rekao je John Carter Cash, sin Johnnyja Casha, ožalošćen viješću o smrti fotografske legende.

Pročitajte više