Priča o siročiću koji je upoznao princa Harryja prije 10 godina obišla svijet

Foto: Splash

NIKADA ne znaš koliki ćeš utjecaj imati na drugu osobu dok ti druga strana sama to ne kaže. 2004. princ Harry je afričkom 4-godišnjem dječaku promijenio život, a sada mu je i poslao pismo koje se brzinski proširilo cijelim svijetom.

Član britanske kraljevske obitelji na svojem je putu u Afriku upoznao Mutsu Potsana, siročića s kojim se družio te s kojim je i danas u kontaktu. Dokaz tome je i novi prinčev put u Afriku, točnije u Lesotho, gdje je i otvorio dječji centar u čast njegove majke kako bi pomogli siromašnoj djeci.

"Stalno mislim o vremenu koje smo proveli zajedno, bio je to tako lijep dan. Svake večeri sanjam o zabavnim stvarima koje smo radili, kao kad smo posadili drvo", piše danas 14-godišnjak u svojem pismu zahvale. Bilo je to prvi put da se netko zaista zainetesirao za njegov život i pokazao mu da je nekome stalo do njega.

"Uvijek sam sretan kad te se sjetim jer si bio dobar prema meni i dao si mi plave gumene čizme. Voli te tvoj prijatelj", poručio je Mutsu koji je nastavio svoje školovanje. Princ Harry, kao i drugi članovi kraljevske obitelji, promoviraju mnoge humanitarne organizacije te pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Posebno su vezani za Afriku gdje su putovali i dok je još princeza Diana bila živa, te žele pokazati da i djeca iz najsiromašnijih područja imaju priliku za život i obrazovanje. 

Pročitajte više