Priče o kolegama iz pakla: "Vlasnikov sin bio je razmaženo derište i jeziv ko vrag"

Screenshot: YouTube

VEĆINA zaposlenih osoba u svojoj karijeri susrela se s lošim kolegama na radnom mjestu koje im otežavaju posao. 

"Kolege iz pakla" ne shvaćaju pravila ponašanja na radnom mjestu i svojim ponašanjem drugima uništavaju dan. Na forumu Reddit ljudi su podijelili svoja iskustva s najgorim kolegama koje su imali, a ovo su samo neki od najboljih odgovora.

1. Imao sam kolegicu koja je istinski uživala kad bi vidjela da ljudima nije dobro ili se osjećaju neugodno. Bila je velika manipulatorica. Postavljala bi vam pitanja i suosjećala s onim što vam se događa, samo da bi kasnije ispričala svima ono što ste joj priznali. Nakon otprilike dva do tri mjeseca u firmi, ako vas već ne bi bila zeznula, čuli biste dovoljno o njoj da znate da njoj ne govorite ono što ne želite da svi saznaju. Da, govorim o tebi, Carolina. "

Card

2. Pedesetogodišnji kreten bio je vlasnikov sin i razmaženo derište koje me neprestano podsjećalo tko je ako bi mu se suprotstavila. I bio je jeziv kao vrag. Nikad ne bi ni jednoj od žena s kojima je radio rekao nešto lijepo. Zapravo, ja sam jednom odjenula suknju i rekao mi je da imam dobre noge. To je bio posljednji put da sam odjenula suknju na posao. Odmah sam počela tražiti novi posao. 

Card

3. Nedavno sam imao suradnika u trgovini, nazvat ću ga Fred. Na kraju je dobio otkaz kad je jedna od njegovih starih srednjoškolskih profesorica došla u kupovinu, a on je na nju bacio cijelu vreću krumpira. Bila je to starija žena koja je teško ozlijeđena, a morali su se uključiti i hitna pomoć i policajci. Čak i prije toga, uvijek je razgovarao telefonom u sobi za odmor, obično se svađao s djevojkom. Radio bi i druge iritantne i odvratne stvari, poput žvakanja širom otvorenih usta i ostavljao je šmrklje posvuda, a jedan dan je pokušao baciti tortilju u zahod. Nikad nisam saznao što se točno dogodilo s njegovom profesoricom, ali Fred je trenutno u zatvoru, ne samo zbog napada na profesoricu već i zbog napada na svog odvjetnika, iz nepoznatih razloga.

Card

4. Radim u smjenama i ne mogu ići kući ako svoje izvještaje ne predam sljedećoj osobi. Jedna određena žena obožava kasniti. Ne kasni 5 ili 10 minuta - pričam o 25 do 30 minuta. Najbolje je to što voli svim prigovarati ako zakasne. Doslovno živi pet minuta hoda od posla, pa nitko ne zna zašto uvijek kasni.

5. Čim je počela raditi, imala je problem sa mnom. Ne znam zašto. U biti me maltretirala od početka, a kad sam to rekla svojoj menadžerici, tvrdila je da se ništa ne može učiniti jer ta žena nije bila u mom odjelu. Jednog dana počela mi se unositi u lice govoreći: "Imaš problema sa mnom? Idemo to riješiti vani. Bila sam upola manje od nje, nikada se u životu nisam sukobila ni s kim izuzev braće i sestara i imam strašnu socijalnu anksioznost. Zato sam otišla u kupaonicu, nazvala svog partnera da dođe po mene i napustila svoju smjenu. Kasnije sam od svog prijatelja koji je također tamo radio saznala da me moja menadžerica nije krivila i službeno je zapisala da sam otišla iz osobnih razloga. Bila je dobra šefica i ne krivim je što nije mogla ništa učiniti. Viši menadžment u ovom slučaju bio je vrlo neodgovoran.

Card

6. Kolegica mi je umalo sredila otkaz jer je namjeravala pronaći nekog jadnika da joj bude potrčko. Kad sam joj rekao da joj to neće proći, prijavila me službi za ljudske resurse pod optužbom da joj se miješam u posao. Ipak, to joj nije bila baš dobra laž, jer zašto bih želio raditi više posla nego što moram? To sam čak rekao kasnije i na disciplinskom sastanku.

Card

7. Nikada neću zaboraviti 22-godišnju djevojku koja je provela smjenu govoreći mi bez ikakvog razloga kako je nekad bila ovisnica o heroinu, ali da je sada završila s tim i da je postala izuzetno religiozna. Već sljedeći dan dobila je otkaz jer je iz kase ukrala 20 dolara. Vrlo detaljno je opisivala stvari koje je činila da bi došla do droge. S obzirom na to da sam sramežljiva i da sam se školovala kod kuće, bila sam zapanjena.

Card

8. Radim s kolegicom koja se osjeća ugroženo od drugih žena, posebno ako su mlađe ili više obrazovane od nje. Neprestano pokušava obeshrabriti žene koje žele nastaviti dalje obrazovanje i stalno pokušava ženama od kojih se osjeća ugroženo srediti otkaz. Ona je prokleta noćna mora.


 

Pročitajte više