Prije točno 45 godina umro je najslavniji američki rock pjevač

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan prije 45 godina slavni pjevač grupe The Doors, Jim Morrison, pronađen je mrtav u svom stanu u Parizu. 

Slavni pjevač je rođen 8. prosinca 1943. godine na Floridi, a kao 4-godišnjak je svjedočio prometnoj nesreći u pustinji zbog čega je vjerovao da su duše mrtvih Indijanaca ušle u njega i ostale s njim cijeli život. Pjesmu "Peace Frog" je posvetio tom svom uvjerenju i opisao svoje iskustvo.

Iako se njegova obitelj nadala da će završiti u američkoj vojsci, Morrison je otišao u južnu Kaliforniju gdje završava studij kinematografije i upoznaje Raya Manzareka s kojim osniva bend The Doors. Uskoro im se pridružuju i John Densmore i Robbie Krieger.

Osim što je bio izuzetan pjevač, bio je i vrstan pjesnik pa je izdao i nekoliko knjiga pjesama. Zbog svoje neobične karizme bio je omiljen među ženama pa i danas ima status seks simbola. No njegovo srce je jedino zauzela Pamela Coulson s kojom se 1969. odselio u Pariz. Upravo ga je ona 3. srpnja 1971. pronašla mrtvog u stanu.

Mnogi ga opisuju kao kontroverznog, a tome ja najviše pridonio njegov nastup u Miamiju gdje je pokazao penis i zbog toga završio iza rešetaka. 

Pročitajte više