Prikazana emisija koju je Gordon Ramsay snimio u Hrvatskoj, Istra ga je oduševila

Screenshot: YouTube

GORDON RAMSAY nahvalio je Hrvatsku u epizodi svog serijala Uncharted koju je snimio u Istri, a koja je prikazana u nedjelju navečer na National Geographicu.

"Istra ima najbolje tartufe na svijetu. Zaboravljam talijanske tartufe", rekao je, između ostalog, Istrom oduševljeni Ramsay te dodao da je istarsko maslinovo ulje bolje i od španjolskih i od talijanskih maslinovih ulja.

Nahvalio je i sireve Kumparička koje je svrstao "među najbolje na svijetu". Hrvatsku je prozvao "uspavanom ljepoticom" te je gledateljima opisao kao netaknutu zemlju.

Ramsayev vodič kroz Istru bio je chef David Skoko koji je slavnog kuhara vodio i u ribolov. Pokazao mu je kako se u Istri love ugori, a Skokin sin Anton je tijekom snimanja učio Ramsayja hrvatski. U lov na tartufe slavnog je chefa vodila Višnja Prodan.

Ramsay je u Hrvatskoj boravio u ljeto 2020. godine, a emisija snimljena u Istri prikazana je u sklopu dana posvećenog Hrvatskoj na National Geographicu.

***

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata. Pretplatite se i na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.

Index Recepti

Pročitajte više