Princ Harry i Meghan Markle se oglasili o Ukrajini i izazvali žestoke reakcije

Foto: EPA

PRINC Harry i Meghan Markle objavili su priopćenje o situaciji u Ukrajini na službenim stranicama svoje zaklade Archewell.

"Princ Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, i svi mi u Archewellu, stojimo uz narod Ukrajine protiv ovog kršenja međunarodnog i humanitarnog prava i ohrabrujemo globalnu zajednicu i njene vođe da učine isto", napisali su u izjavi koja je brzo dospjela na društvene mreže.

Iako je njihova poruka očito plemenita, par ima sve više hejtera koji smatraju da je njihova izjava previše arogantna te im zamjeraju zbog dijela u kojemu njih dvoje "ohrabruju globalnu zajednicu". Osim tviteraša, Harryja i Meghan kritiziraju i neki poznati Britanci.

Voditelj GB Newsa Colin Brazier napisao je je: "Ništa ne baca invaziju u rikverc kao udar groma Sussexa." Piers Morgan je tweetao: "Ovo će stvarno uznemiriti Putina."

Jedan korisnik Twittera napisao je: "Pa to je onda sve sređeno. Putin će odmah pozvati vojsku natrag u Rusiju. Hvala na tome, Harry i Meg, sve ste nas spasili. Dužni smo vam." Drugi je napisao: "Kakva šala. Govore li za Veliku Britaniju ili Amerikance? Ili samo skaču za pozornost. Harry i Meghan su rekli svoje, a Putin je sada uplašen. LOL."

"Nemoj mi reći da im je zapravo stalo do nekog drugog osim sebe. Ovo je opet o njima. Jednostavno se moraš smijati", pišu na Twitteru.

Pročitajte više