Princ Harry ispričao kako je princeza Diana pokušala zagrliti kraljicu Elizabetu

Foto: Netflix

PRINC Harry u svojim je memoarima Spare naveo da nikada nije mogao zagrliti svoju baku, kraljicu Elizabetu. Zbog ove je izjave pokupio simpatije javnosti, a isječak iz audioknjige postao je hit na TikToku.

Jedan korisnik platforme postao je viralan nakon što je podijelio ulomak iz Sparea u kojem vojvoda od Sussexa priča o tome da je gledao svoju baku kako uživa na koncertu povodom zlatnog jubileja 2002. godine.

@sugarnspicey This is sad, where is the family love. #princeharry #princeharryandmeghan #princessdiana #theroyalfamily #thespare #theroyals #kingcharles #queenelizabeth ♬ original sound - Tricia

"Dok sam je gledao kako pleše i njiše se u ritmu, htio sam je zagrliti. Ali naravno da nisam. Ne dolazi u obzir. Nikada to nisam učinio i nisam mogao zamisliti bilo koju okolnost pod kojom takav čin ne bi bio sankcioniran", ispričao je Harry.

Opisao i kako je Diana neuspješno pokušala zagrliti kraljicu

Harry je zatim opisao trenutak kada je njegova majka, princeza Diana, pokušala zagrliti britansku kraljicu. "Bio je to zapravo više skok nego zagrljaj, ako je vjerovati očevicima. Baka je skrenula kako bi izbjegla kontakt, a cijela je stvar završila vrlo nespretno, mrmljanjem isprika", naveo je.

Zapitao se je li kraljica ikada zagrlila vlastitog sina, sada kralja Charlesa III. "Pitao sam se je li ju tata ikada pokušao zagrliti. Vjerojatno ne", rekao je pa dodao kako je kraljica ponudila svom sinu "čvrsti stisak ruke" nakon što se vratila kući s višemjesečne kraljevske turneje.

Ako je vjerovati princu Harryju, ni njegov djed, princ Philip, nije bio ništa drugačiji. "Doista, djed je bio toliko povučen, toliko zauzet putovanjima i poslom da je jedva viđao tatu prvih nekoliko godina njegova života", kazao je.

Podsjećamo, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, Spare je postala najprodavanija publicistička knjiga svih vremena. Knjiga koja sadrži zapanjujuća otkrića o britanskoj kraljevskoj obitelji prodana je u 1.43 milijuna primjeraka prvog dana u prodaji, čime je postavljen novi rekord.

Pročitajte više