Princ Harry početkom svibnja dolazi u rijedak posjet Velikoj Britaniji

Foto: EPA

Princ Harry će 8. svibnja u londonskoj katedrali svetoga Pavla proslaviti desetu godišnjicu održavanja međunarodnoga sportskog događaja pod nazivom Invictus Games, koji je on utemeljio, zbog čega će doputovati u rijedak posjet Britaniji.

Harry živi u Sjedinjenim Državama sa suprugom Meghan i njihovo dvoje djece, a Invictus igre je pokrenuo godine 2017. Riječ je o međunarodnome multidisciplinarnom sportskom događaju za ranjene i bolesne ratne veterane. Harry je dio vojne karijere odradio kao pilot vojnoga helikoptera u Afganistanu.

Od 2020. Harry rijetko dolazi u Britaniju

U sklopu crkvene službe okupljenim ratnim veteranima i članovima zajednice Invictus obratit će se princ Harry, a prigodan će tekst pročitati britanski glumac Damian Lewis. Organizatori su kazali da će se na taj način "obilježiti desetljeće tijekom kojega su kroz sport mnogima izmijenjeni i spašeni životi".

Otkako je 2020. prestao raditi kao član britanske kraljevske obitelji, Harry je samo nekoliko puta doputovao u Britaniju. Među ostalim, to je bio pogreb njegove bake, kraljice Elizabete II. godine 2022. i očeva krunidba u svibnju 2023.

Zadnji je put u Britaniji viđen u veljači ove godine kada se nakratko sastao s ocem nakon što je monarh objavio da mu je dijagnosticiran rak. Palača je u petak priopćila da će se kralj Charles vratiti svojim javnim dužnostima s obzirom na to da je liječenje bilo uspješno i da se dobro oporavio.

Pročitajte više