Gobac o žiriju za Doru: Možda je kriterij ukus, ali oni bi trebali biti profesionalci

Foto: Igor Soban/Pixsell

TKO zna što sad misle glazbeni stručnjaci HRT-a koji su krajem prošle godine sjedili u žiriju i birali pjesme koje će se natjecati na Dori 2024. godine pa stavili Baby Lasagnu - u rezervu. Hrvatska je u finalu Eurosonga završila na drugom mjestu, što je naš najbolji plasman od samostalnosti.

"Možda nisu dobro oprali uši to jutro kad su slušali Lasagnu. Lasagna ima simpatičnu pjesmu, oni su to dobro napravili. Simpatičan je tekst. Šteta bi bilo da nije otišao. Moralni je pobjednik što se tiče publike", rekao je Davor Gobac, frontmen grupe Psihomodo Pop, za N1.

"Možda je kriterij njihov ukus, koji možda nije moj. Oni bi kao trebali biti profesionalci koji su svjesno odvojeni od svojeg ukusa. Sve je to od pojedinca do pojedinca", dodao je Gobac.

Imena ljudi koji su Lasagnu stavili u rezervu

Podsjetimo, HRT-ov žiri izabrao je 24 pjesme za dva polufinala, a Baby Lasagnu je ostavio kao prvu rezervu.

Nakon što je u siječnju Zsa Zsa odustala od natjecanja, objavljeno je da će umjesto nje nastupiti prva rezerva HRT-a Baby Lasagna, koji je na Dori imao više bodova od publike nego svi ostali glazbenici zajedno, a Hrvatska je nedugo zatim osvanula na prvom mjestu eurovizijskih kladionica.

Lasagnu je u rezervu stavio stručni žiri koji čine: Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Pročitajte više