Princ William vratio se javnim dužnostima nakon objave da je Kate oboljela od raka

Foto: Profimedia

Princ od Walesa vratio se dužnostima u četvrtak, obavljajući svoje prve javne angažmane otkako je njegova supruga Catherine prošlog mjeseca otkrila da joj je dijagnosticiran rak. William je posjetio dobrotvornu organizaciju u Surreyju prije očekivanog odlaska u centar za mlade u zapadnom Londonu.

Princeza od Walesa, koja nije obavljala nikakve službene dužnosti od Božića, objavila je u videu 22. ožujka da je njezina dijagnoza bila "veliki šok" i da je već započela preventivnu kemoterapiju. Katein rak otkriven je testovima nakon operacije abdomena u siječnju, a otkriće je uslijedilo nakon tjedana nagađanja o njezinom boravištu i bizarnih teorija zavjere koje su kružile internetom.

William je započeo svoje obveze u četvrtak posjetom Surplus to Supper, organizaciji za preraspodjelu hrane, gdje se susreo s volonterima i pomogao im napuniti kombije hranom za dijeljenje lokalnim grupama. Također je razgovarao s kuharima o tome kako premošćuju jaz između bacanja hrane i siromaštva u hrani dok je nosio pregaču i pripremao jela.

Dobio je i poruke za Kate i Charlesa

Dok je bio u kuhinji, jedan je volonter dao princu nekoliko pisama u kojima se poželjelo ozdravljenje njegovoj ženi i ocu, kralju Charlesu III., koji je također u veljači otkrio da se liječi od neodređenog oblika raka. Princ William je zatim uskočio u jedan od kombija i pridružio se volonterima dok su se vozili do Hanworth Center Huba, centra za mlade koji ima koristi od rada Surplus to Supper.

Kensingtonska palača rekla je da su njegovi posjeti imali za cilj "istaknuti utjecaj na zajednicu i okoliš koji organizacije u tom području imaju svojim radom". "Smanjenje bacanja hrane ima značajan broj prednosti za okoliš, uključujući smanjenje emisija iz odlagališta koje pridonose klimatskim promjenama", dodala je palača.

Prinčev posljednji službeni angažman bio je 19. ožujka kada je posjetio engleski grad Sheffield zbog svog projekta Homewards namijenjenog beskućnicima. Također, on i njegov najstariji sin oduševili su ljubitelje nogometa kada su prošlog tjedna viđeni na utakmici Aston Ville u Birminghamu.

Pročitajte više