Princeza Diana često je hodala spuštene glave, a za to postoji dobar razlog

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRINCEZA Diana je i 22 godine nakon smrti najveća zvijezda britanske kraljevske obitelji. Svaki dan o njoj se objavljuju novi tekstovi, a s obzirom na to da je ovih dan kraljevska obitelj u centru pažnje zbog rođenja najmlađeg člana Archieja, zanimanje za Dianu ponovno je naraslo. Mediji su se sada raspisali o Dianinom držanju i pognutoj glavi, koja je jedno vrijeme bila njezin zaštitni znak.

Princeza je, za razliku od ostalih članova kraljevske obitelji, hodala i fotografirala se pognute glave pa su je mediji uskoro prozvali Shy Di. Pokojna princeza u jednom intervjuu je objasnila zašto je to radila.

"Kada pogledam te fotografije s početka mog braka, na njima izgledam mrzovoljno, ali uopće nisam bila. Bila sam uplašena. Bojala sam pažnje koju sam privlačila i trebalo mi je šest godina da se počnem osjećati dobro u svojoj koži. Jedan dan sam bila nitko i ništa, a onda sam odjednom postala princeza od Walesa, igračka za medije, majka... Bilo je to previše za mene", kazala je princeza.

Kraljevski tajnik Dickie Arbiter tvrdi da to nije bio jedini razlog zbog kojeg je Diana spuštala glavu. On kaže da je princeza zbog svoje visine (178 cm) uvijek spuštala glavu u razgovoru s ljudima kako sugovorniku ne bi bilo neugodno.

Pročitajte više