Producent koji je radio na Šutnji: Otkazali smo suradnju Mataniću

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

PRODUCENT Nebojša Taraba potvrdio nam je da je Daliboru Mataniću otkazana suradnja na velikoj europskoj koprodukciji Greater Adria nakon optužbi za seksualno uznemiravanje kolegica, što je redatelj na kraju i sam priznao. 

"Jest, otkazana mu je suradnja na Greater Adriji. Mi reagiramo na opravdanu sumnju, stav naše produkcijske kuće je vrlo jasan. Mi smo producenti koji su radili Šutnju i naš stav prema bilo kakvom obliku zlostavljanja, pogotovo žena je vrlo jasan. What we preach is what we live. U međuvremenu je Dalibor Matanić kroz svoju ispriku potvrdio da su naše sumnje bile opravdane i da smo povukli pravi potez", rekao je. 

"Žao nam je jer je Dalibor Matanić doista jedan od najboljih i najtalentiranijih hrvatskih redatelja, možda i europskih. Nekad je teško odvojiti lik i djelo. Nama su ipak na prvom mjestu žrtve. Osjećamo se jako loše. U mislima smo s njegovom obitelji, suprugom i djecom koji nisu krivi za to. Isto tako sa svim tim mladim kolegicama koje su bile izložene tome. I to je sve što vam ja mogu reći na nekoj ljudskoj razini kao odgovorna osoba, kao producent...."

"Moj kolega i ja smo po prvim informacijama poduzeli sve ono što se mora poduzeti da nas i ostale kolege prate u takvim situacijama, da poduzimaju jednake korake", dodao je. 

"Neke stvari nisu tako lako oprostive"

Opisao je kako je bilo surađivati s Matanićem. 

"Bilo je dobro, bilo je super. Naravno da me je iznenadilo, šokiralo me. Mi živimo s tim već mjesec dana. Osjećaji su vrlo pomiješani. To su užasno važni projekti. To su hrvatski projekti s globalnim dosegom. I Novine i Šutnja, a Greater Adria će biti, nadajmo se, najveća ikad hrvatska serija", kazao je.

Velika je koprodukcija s Italijom, Belgijom, Austrijom. Tako da smo si sad fokusirani na realizaciju projekta. I Daliboru želimo svaku sreću u borbi za samog sebe. To je jedino što možemo, a neke stvari naprosto nisu tako lako oprostive", zaključio je. 

Pročitajte više