Profesionalni kuhar otkrio tajnu savršeno skuhanih gljiva: "Okus je nevjerojatan"

Foto: Instagram

JIM FULLER, profesionalni kuhar iz SAD-a, otkrio je kako se "ispravno" trebaju kuhati gljive. Unatoč tome što većina drugih kuhara kaže da se gljive ne bi trebale prati u vodi, on smatra da je ključ svakog ukusnog jela koje sadrži gljive da se one prvo dobro prokuhaju.

"Prvo, kuhajte do kraja i dodajite vodu dok to ne postignete", rekao je u videu koji je objavio na Instagramu.

"Sjetite se da ne možete prekuhati gljive zbog njihove jedinstvene strukture, ali pazite da ne dodate previše vode odjednom jer one puštaju vlastitu vodu", upozorio je.

Nakon što voda ispari Jim, koji već deset godina radi kao kuhar, rekao je da je sljedeći korak dodavanje masti, poput maslaca ili ulja, u tavu kada se rubovi oko gljiva počnu karamelizirati.

"Pustite da voda ispari dok se tava skroz ne osuši. Kada voda sasvim proključa, dodajte malo maslinovog ulja i aromatične sastojke poput češnjaka", rekao je.

Jim je nastavio pržiti gljive još 30 sekundi, prije nego što je jelo začinio prstohvatom soli.

"Okus je nevjerojatan", zaključio je.

Pročitajte više