Provjerili smo što Zadrani kažu na koncert Aleksandre Prijović u svom gradu

Foto: Press

Aleksandra Prijović nastupit će 7. lipnja u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Nakon početne halabuke oko vijesti da je zadarski gradonačelnik Branko Dukić zabranio koncert i hiperinflacije objava na društvenim mrežama, gdje su svi osjetili potrebu da napišu što o tome misle, stvari su se malo smirile nakon njegove reakcije u kojoj je poručio da je protiv bilo kakvih zabrana, ali se osjetio pozvanim i da doda da on na takav koncert ne bi išao. 

Uslijedio je novi medijski bum kad se ispostavilo da je smijenio dugogodišnjeg, zapravo jedinog direktora Športskog centra Višnjik od njegova osnivanja, Davora Karlovića, i to baš zbog koncerta Prijovićke. Dukić je to kasnije demantirao, iako je i sam u priopćenju za medije spomenuo koncerte i poljuljano povjerenje prema Karloviću.

Zadarski političar Erol Gaši, SDP-ovac s adresom u Bruxellesu, na Facebooku je poželio Prijovićki dobrodošlicu:

"Jednu njenu pjesmu nisam poslušao do jučer. Jedan članak nisam otvorio. Ali, kako god se po cijeloj Dalmaciji crtaju murali jer u njima netko vidi domoljublje pa izražava revolt, tako ću i ja iz revolta prema netrpeljivosti kupiti karte za koncert Aleksandre Prijović u Zadru. Proklinjete dolazak cure koja je do 2014. živjela u Hrvatskoj i čija mama i dalje živi u Hrvatskoj. Baranjke koja ovih dana spava u rodnoj kući. E pa neće moći. Pet karata za koncert Aleksandre Prijović u Zadru molim! I još vrijednost pet karata u dobrotvorne svrhe. Aleksandra, dobrodošla i vidimo se!" napisao je, a prije koji dan objavio je i nastavak u kojem kaže kako je ispunio obećanje.

“Stupio sam u kontakt s Caritasom Zadarske nadbiskupije i donirao potrepštine u visini iznosa 5 karata za taj koncert, za korisnike zadarske Socijalne samoposluge. Ulje, riža, brašno, deterdžent za suđe, mlijeko, pasirana rajčica, tjestenina...sve se to danas našlo na policama Socijalne samoposluge! Uz poruku, STOP netrpeljivosti!”

Po gradu nema plakata

Denis Karlović nakon objave o smjeni službene izjave nije dao, ali najavio je da će to učiniti nakon što odstupi s mjesta direktora. Uz pretpostavku da zadarski gradonačelnik neće kupiti kartu, vidjeli smo da je njihova prodaja krenula prije nekoliko dana. Prema prikazu dvorane na siteu koji prodaje karte, najbolje se prodaju dijelovi tribina bočno od pozornice. Cijene karata su od 25 eura za parter stajanje pa do 52 eura za VIP tribinu. 

Po gradu nismo primijetili plakate koji bi koncert najavljivali, kao što je to primjerice bilo za koncert Željka Joksimovića, kad su jumbo plakati s najavom koncerta osvanuli nekoliko mjeseci ranije.

Unatoč tome svi su u Zadru s koncertom upoznati, iako su neki zaključili kako, nakon smjene Karlovića, koncerta neće biti. Koncerta na Višnjiku će, po svemu sudeći, biti, baš kao što je bilo i onog Đorđa Balaševića u svibnju 2017. ili Željka Joksimovića u studenom prošle godine.

Poslušajte što su nam Zadrani rekli.

 

 

Pročitajte više