Prozvali su ih kraljevima Halloweena u Zagrebu, shvatit ćete kad im vidite maske

Foto: Luka Šangulin/Index, Video: Katarina Šapina/Index

AKO STE dosad pratili naše Halloween patrole, onda vjerojatno pamtite dvojac koji smo prozvali carevima Halloweena u Zagrebu. Znali smo da sigurno neće razočarati ni ove godine pa smo ih odlučili potražiti i popratiti kako nastaju njihove Halloween maske koje uvijek privuku najveću pozornost Zagrepčana na Noć vještica.

>>>Ova dva tipa carevi su Halloweena u Zagrebu, složit ćete se čim im vidite maske<<<

Kad smo kontaktirali Miju Radovčića pomalo nam je zabrinuto rekao da ove godine još nema pripremljen projekt jer mu je Halloween partner Filip otputovao iz Hrvatske. No Mijo se nije dao smesti pa je brzo pronašao novog sudionika u Halloween zločinu, Jakova. I tako je tradicija nastavljena.

Dečki su se ove godine maskirali u kantu za smeće i kontejner, a ako ste mislili da je to lagan posao, ovaj video će vas itekako razuvjeriti.

"Ove godine želimo propagirati reciklažu, to nam je glavi cilj", rekao nam je Mijo koji nas je ugostio u svom, te večeri kartonima zatrpanom, stanu na zagrebačkoj Martinovki. Dok su se njihovi prijatelji u stanu zabavljali uz pokoju čašicu alkohola, Mijo i Jakov u dvorištu zgrade bojali su kartone pa se neumorno svako malo penjali u stan kako bi na toplom radili na finalnim detaljima kostima.

"Reže se puno, buši se puno i onda se to sve pospaja", objasnio nam je Mijo kako nastaju njegovi nezaboravni kostimi. Ozbiljno se, kako kaže, Halloweenom bavi već pet godina. Bio je božićno drvce, tenk, lektira, WC školjka i ove godine kanta za smeće.

Dečki su u stvaranje kostima uložili oko pet sati truda, ali i konkretan novac - za potrebe ovih kostima kupili su prave kotačiće za kontejnere, sprejeve za bojenje kartona te složili i konstrukcije koje su kostime držale u jednom dijelu.

"Jedno 400 kuna su nas koštali samo ti kotači za kontejner", rekao nam je Mijo. "Ali dobro je što se oni ponovno mogu koristiti za nešto drugo, super je to stvar", dodaje kao opravdanje svog Halloween troška. 

No sav trud se isplatio. Čim su se dečki pojavili na prohladnom i dotad skoro pa praznom Trgu bana Jelačića, ljudi su im oduševljeno prilazili, hvalili ideju i molili ih za fotografije. Zbog toga to i rade, kaže Mijo. Vole nasmijati ljude i privući pažnju.

"Jedino nam je bilo bitno, i to smo doživjeli, da nas komunalci naši pozdrave, potrubili su nam", ponosno dodaju dečki, a to su pred našim kamerama potvrdili i zaposlenici Čistoće.

"Super su, mogli bi raditi kod nas!" poručili su im.

Pročitajte više