Prva beba u Hrvatskoj u novoj godini rođena je tek tri sekunde nakon ponoći

Foto: Pixsell/Goran Kovačić

PRVO dijete rođeno u novoj 2017. godini u Hrvatskoj malena je Jana Brčić, koja je na svijet došla točno tri sekunde nakon ponoći.

Jana je rođena u Novoj Gradiški, duga je 50 centimetara, teška 2350 grama, a o sretnoj vijesti izvijestio je Radio Nova Gradiška.

No, nije prvi put da se u Novoj Gradiškoj rodila prva beba godine u Republici Hrvatskoj. Isto se, naime, dogodilo i u 2015. godini.

"U Slavoniji se djeca žure poroditi kako bi se barem donekle ublažila slika egzodusa iz ovih krajeva. Iako nas veseli da smo 2016 godinu završili s jednakim brojem poroda kao i 2015 godinu, tužni smo jer svakodnevno gledamo kako mladi ljudi, mlade obitelji s malom djecom napuštaju naše krajeve. Odlaze u nepoznatu tuđinu s nadom za bolje sutra. Mislim da je krajnje vrijeme da se donesu i počnu primjenjivati dugoročni strateški planovi za razvoj i napredak ne samo Slavonije nego i svih drugih opustošenih krajeva Hrvatske. U protivnom ovakvi radosni trenutci biti će sve rjeđi, a nada u bolje sutra sve dalja. Svi volimo reći da je Slavonija žitnica naše zemlje, ali od te riječi ostalo je samo slovo Ž. Ž kao žalost. Ipak, ovo je vrijeme radosti i veselja, vrijeme nade, stoga u ime svih djelatnika Gradske bolnice Nova Gradiška, njenog predstojnika dr. Josipa Kolodzieja SVIMA želim SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2017 godinu. Slavoniji želim da iz slova Ž izraste riječ ŽIVOT", rekao je dr. Boris Lovrić, voditelj novogradiškog rodilišta za Radio Novu Gradišku.

U rodilištu KBC Rijeka prva beba rođena 45 minuta nakon prvog sata 2017. godine je dječak Andre Mavrić. Težak je 3200 grama i dug 49 cm, a novopečenim roditeljima gradonačelnik Vojke Obersnel uručio je prigodne poklone.

Pročitajte više