Prve fotografije nove Impreze

SUBARU nikako na zelenu granu s dizajnom automobila. I dok su zadnjih godina konačno uhvatili ritam vizualne prepoznatljivosti nova Impreza opet iskače iz linije.

Šteta jer uopće ne sumnjamo da će Impreza biti jedan od najbolje napravljenih automobila u klasi. Potvrdu o tome najbolje je pronaći u izvješću o učestalosti kvarova gdje Subaru jako visoko kotira.

Prednja maske izgleda kao križanac Protona i Daewoea, a i stražnji je sve samo ne originalan. Potpuno nemaštovit dizajn već je popunio lavinu kritika na webu pa evo i mi dajemo svoj prilog.

Ipak, kad govorimo o Subaruu, puno je ljepše osvrnuti se na tehničku stranu. Potpuno novi ovjes omogućava veći prostor za prtljagu, a istovremenu jamči visoku razinu komfora i stabilnosti.

Motor je smješten još niže čime je spušteno težište što će se svakako odraziti na vozna svojstva, a za pohvalu je i uporaba čelika visoke čvrstoće.

Iako preciznije performanse još nisu poznate sigurno je da će novu Imprezu pokretati dosadašnji 2,5 litarski DOHC benzinac opremljen turbo punjačem.

Malo je novosti i u unutrašnjosti, a dodatan prostor jamči tek međuosovinski razmak povećan za 95 mm.

Sve u svemu, Subaru nas baš i nije počastio novim informacijama o svom najzanimljivijem modelu. Izgleda da ćemo za preciznije podatke još malo morati pričekati.

B.I.

Pročitajte više