R. Kelly nakon presude stavljen pod nadzor zbog opasnosti od samoubojstva

AMERIČKI pjevač R. Kelly stavljen je pod nadzor zbog opasnosti od samoubojstva nakon što mu je izrečena presuda od 30 godina zatvora zbog seksualne trgovine i zlostavljanja.

The New York Times piše da je Kelly prošlog petka tužio zatvor u Brooklynu jer smatra da ne treba biti pod posebnim nadzorom te da osoblje zatvora "namjerno koristi taj alat protiv osuđenika visokog profila".

Zatvorski psiholog je smjestio Kellyja pod posebni nadzor zato što je u psihijatrijskom izvještaju navedeno da postoji "klinička opasnost da bi si mogao nauditi" zbog svog "trenutnog stanja uma, razine beznađa i duljine kazne koja mu je izrečena".

"Presuda nije iznenadila gospodina Kellyja"

Kelly je pak tvrdio da je psiholozima eksplicitno rekao da nije suicidalan, ali da su ga oni unatoč tome stavili u poseban program. The New York Times piše da zatvorenici stavljeni pod nadzor zbog straha od samoubojstva nose odjeću od papira umjesto uobičajenih zatvorskih uniformi te da ponekad ne dobiju ni pribor za jelo, nego moraju jesti rukama.

Jennifer Bonjean, Kellyjeva odvjetnica, zbog toga je podnijela tužbu, a izjavila je i da se na čitanju presude "nije dogodilo ništa što je iznenadilo gospodina Kellyja".

Međutim, Kelly će, čini se, i dalje ostati pod posebnim nadzorom, a u osmom mjesecu ga čeka suđenje u Chicagu zbog optužbi da je snimao dječju pornografiju te da je nagovarao maloljetnike na seks.

Pročitajte više