Radnici razmontirali spektakl koji je pomeo Zagreb i okolicu

DVA dana euforije, dva sata svirke, i događaj koji je Zagreb, ali i cijela regija očekivala s nestrpljenjem i oduševljenjem je završio. U ovim trenucima marljivi radnici spremaju velebnu SF kupolu koju je Maksimir u protekla dva dana ugostio, a Bono i ekipa iz grada koji "ih je oduševio" već su odavno zbrisali. Zbrajaju se dojmovi, broje se poklici, uploadaju se fotke na Facebook, su zadovoljni.

Spektakl poput ovog Zagreb pretvara u turističku meku. Što čekamo?

A kako i ne bi bili kad je spektakl kakav, unatoč brojnim nogometnim previranjima, na našem stadionu dosad nismo vidjeli, pa makar i na dva dana, pretvorio u turističku meku, kakvu bi, s obzirom na kapacitete, trebali očekivati češće. I nadamo se da hoćemo.

Kako smo već i izvijestili, irska rock skupina svoj je posao, pred više od sto tisuća obožavatelja odradila apsolutno solidno. Uz uobičajenu dozu humanitarnosti, izjava na hrvatskom jeziku, citiranja Ivana Gundulića, uobičajeni set pjesama odsvirali su besprijekorno, a na repertoaru nisu štedjeli.

Bono Vox ležerno se spustio među podivljale fanove

Također, Bono Vox, ali i ostatak ekipe pokazali su se prilično prizemnima za zvijezde takvog kalibra - nakon što su jučer ujutro horde obožavatelja okupirale Esplanadu, hotel u kojem su bili smješteni, Bono je, umoran od buke i povika sišao ispred hotela i podružio se s obožavateljima. Unatoč očekivanjima da će gradom patrolirati uz osiguranje kakvo prati visoke državne dužnosnike.

Bandić Bona "natrpao" poklonima

Umjesto toga Bono se, navodno, neometano šetao Zagrebom. "Nekoliko puta sam se šuljao Hrvatskom", otkrio je u nedavnom intervjuu, ali i rekao da Hrvatsku voli jer je jako blizu Sarajevu, gradu koji mu je zbog koncerta koji je tamo održao 1997. godine posebno prirastao srcu. Zagreb je Bono, osim s dojmovima s koncerata, napustio i s poklonima Milana Bandića, koji je u doba recesije odlučio odvezati gradsku kesu i slavnom pjevaču konkretno zahvaliti što je gradu koji se ljeti može podičiti samo zimskim snom dao prijeko potrebnu injekciju gužve i nabujalog turizma.

Pročitajte više