Raelijanci tvrde da bi se treća klonirana beba trebala roditi danas

JAPANSKI ogranak skupine koja vjeruje da su ljudsku vrstu stvorili vanzemaljci objavio je u ponedjeljak da bi se treća klonirana beba Japanac trebala roditi kasnije danas.

Pripadnica Raelijanskog pokreta u Japanu izjavila je da ne zna gdje će dječak biti doneseno na svijet.

´To nam nije otkriveno´, izjavila je za agenciju Reuters, dodajući kako se očekuje rođenje djeteta 20. siječnja po japanskom vremenu, te da će održati tiskovnu konferenciju u četvrtak na Floridi u povodu obznane rođenja navodno treće klonirane bebe.

Njene navode u nedjelju prenosi japanska novinska agencija Kyodo da joj je rečeno iz tvrtke Clonaid, koja je povezana s raelijanskom sektom čije je sjedište u Švicarskoj, da će dječak biti rođen na tajnoj lokaciji.

Predstavnik Clonaida Hideaki Nakamura izjavio je da je dječak kloniran iz stanica dvogodišnjeg dječaka koji je poginuo u nesreći prije više od godinu dana, a dječakov embrio klon usađen je u surogat majku u jednoj prekomorskoj zemlji prije devet mjeseci. Dodao je da su roditelji Clonaidu za to platili 200 tisuća američkih dolara.

Clonaidove ranije tvrdnje da su stvorili dva ljudska klona bile su široko odbačene od strane svjetske znanstvene zajednice. Mnogi vodeći znanstvenici označili su te tvrdnje prijevarom, a Clonaid je odbio pružiti dokaze o kloniranju tvrdeći da su žene uključene u to željele sačuvati privatnost.

Pročitajte više