Ramsay objavio jelovnik svog restorana za doček Nove: 3400 kuna po osobi, bez pića

Foto: EPA/Restoran Gordon Ramsay

BRITANSKI chef Gordon Ramsay objavio je meni jednog od svojih restorana u Londonu za novogodišnju noć.

U restoranu Gordon Ramsay, koji ujedno ima i tri Michelinove zvjezdice, novogodišnja večera košta 400 funti po osobi (oko 3400 kuna), ali u cijenu nije uključeno piće. Meni će uključivati specijalitet pod nazivom Duck tea, jastoga, vlasac te pečeno teleće pecivo. 

Ako će netko od posjetitelja svojoj večeri htjeti dodati vino, to će ih koštati dodatnih 275 funti (oko 2350 kuna). Dakle, kada se sve zajedno izračuna, cijena novogodišnje večere u restoranu slavnog chefa iznosit će 675 funti po osobi (oko 5750 kuna). 

Novogodišnju noć neki mogu slaviti u još jednom od restorana Gordona Ramsaya, Pétrusu, prenosi Mirror. Tamo će chef obrok naplaćivati 300 funti (oko 2500 kuna) po osobi. Meni će uključivati jela poput dimljene jegulje, salate od krumpira te pečenog goluba. Isti restoran bit će otvoren i za Božić, kada će cijena obroka za jednu osobu biti 275 funti (2350 kuna).

Prošle godine Ramsay dobio kritike zbog cijena jela

Chef je prošle godine u svom restoranu Gordon Ramsay večeru naplaćivao 320 funti (oko 2700 kuna) po osobi. U cijenu nije bilo uključeno piće. Tada je dobio kritike posjetitelja zbog, kako smatraju, previsoke cijene. 

Prošle je godine izazvao komentare na društvenim mrežama i nakon što je objavio da će ribu i pomfrit u svom restoranu River Ramsay naplaćivati 31.5 funti (oko 275 kuna), što je mnoge naljutilo. 

Pročitajte više