"Razumije kroz što prolazi": Zna se tko će biti uz Markle tijekom kraljičina sprovoda

Foto: EPA

U PONEDJELJAK će kraljevska obitelj ispratiti kraljicu Elizabetu II. koja je preminula 8. rujna. Kralj Charles III. i njegovi sinovi William i Harry bit će odmah iza lijesa. Za to će vrijeme uz Harryjevu suprugu Meghan Markle biti Sophie, grofica od Wessexa, prenosi Daily Mail.

Meghan i Sophie već su dijelile automobil u procesiji kojom se kraljičin lijes ovog tjedna prevozio od Buckinghamske palače do Westminster Halla. Suprugu najmlađeg kraljičinog sina, princa Edwarda, te najmiliju Elizabetinu snahu, britanski mediji hvale "zbog empatije prema Meghan i Harryju kakvu drugi članovi kraljevske obitelji nemaju".

"Poput Meghan, Sophie je imala uspješan profesionalni život prije udaje u kraljevsku obitelji, a iskusila je i kakav je osjećaj biti omalovažavan u medijima. Ona razumije kroz što prolaze Harry i Meghan", izjavio je izvor blizak kraljevskoj obitelji. Kraljevski stručnjaci groficu Sophie nazivaju mirotvorkom.

Podsjećamo, kraljičin lijes će se u ponedjeljak iz Westminster Halla prenijeti u Westminstersku opatiju, na misu i pogrebnu službu. Lijes će se potom u ceremonijalnoj povorci polako provesti kroz London gdje će mu građani, okupljeni na svakom imalo slobodnom pedlju pločnika, odavati počast. Povorka će se uputiti u Windsor, na privatnu ceremoniju u kapelu sv. Jurja, a samom pokopu nazočit će bliska obitelj.

Pročitajte više