Recept za dugovječnost: Britanska djevica stara 105 godina preporučuje potpunu apstinenciju

NAJSTARIJA britanska djevica ovog vikenda slavi svoj 105. rođendan i odaje tajnu svoje dugovječnosti - život bez seksa. Clara Meadmore, s dvanaest godina odlučila je biti samac u životu i svu svoju energiju usmjerila na zarađivanje za život. Uvijek je bila prezaposlena, kaže, da bi ostvarila intimne odnose koji su joj se doimali kao nešto što od osobe traži previše energije i truda. Tvrdi kako je ponosna što je čitavi svoj život ostala djevica.

"Ljudi me često pitaju jesam li lezbijka, ali im uvijek kažem da nisam, već me jednostavno seks nikad nije zanimao, niti sam ikad osjetila potrebu za njim", kazala je Meadmore. "Nikad nisam imala ni dečka i nisam se zamarala s ljubavnim vezama. Kad sam bila mlada djevojka, seks se podrazumijevao samo sa suprugom, a ja se nikad nisam udala", objasnila je.

Tvrdi kako s muškarcima nikad nije razvijala ništa više od površnih, takozvanih "platonskih" veza te da nije osjećala ni potrebu za daljnjim razvojem veza s muškarcima. "S dvanaest godina zarekla sam se sama sebi da se neću udavati i to nikad nisam prekršila", kazala je ponosno. Daleko od toga da u svom dugom životu nikad nije imala ponuda za brak, ali ona ih je sve redom odbijala. Brigu za muža zamijenila je hobijima poput čitanja, vrtlarstva, šetnji, kuhanja i slušanja radija.

B.V.
Foto: The Sun

Pročitajte više