Reper osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja slavne pjevačice: Neću se ispričati

Foto: EPA

Reper Tory Lanez odbio se "ispričati za optužbe za koje je nepravedno osuđen" samo dva dana nakon što je dobio 10 godina zatvora jer je 2020. pucao u stopala reperici Megan Thee Stallion.

"Nikad nisam dopustio da me teško vrijeme zastraši. Nikad neću dopustiti da me eliminira zatvorska kazna. Bez obzira na to kako pokušavaju izvrnuti moje riječi, uvijek sam tvrdio da sam nevin i uvijek ću to tvrditi. Ovog sam tjedna na sudu preuzeo odgovornost za sve verbalne i intimne trenutke koje sam podijelio s uključenim stranama... To je to", započeo je Lanez izjavu objavljenu na Instagramu.

"Ni u kojem obliku se nisam ispričao za optužbe za koje sam nepravedno osuđen. Ostajem pri stavu da se odbijam ispričati za nešto što nisam učinio", nastavio je Lanez i dodao da se "cijeli život suočavao s nedaćama" i da je njegova kazna "ništa drugo nego još jedan trenutak u kojem stoji leđima uza zid i odbija se prestati boriti dok ne izađe kao pobjednik".

"Teška vremena ne traju, teški ljudi traju", izjavio je prije nego što je zahvalio svojim pristašama.

Osuđen je po tri točke optužnice

Podsjetimo, Lanez je osuđen na deset godina zatvora na sudu u Los Angelesu zbog ranjavanja pjevačice Megan Thee Stallion tijekom svađe 2020. Tory Lanez (31), pravim imenom Daystar Peterson, u prosincu je proglašen krivim za napad poluautomatskim oružjem, nošenje neprijavljenog oružja i nemar.

Njegove zabave s Megan Thee Stallion, koja je 2021. osvojila tri nagrade Grammy i surađivala s Beyonce, punile su novinske stupce u Sjedinjenim Državama. Slučaj je postao simbol seksizma na hip-hop sceni i crnačkog nepovjerenja prema policiji. Događaj se zbio u srpnju 2020., a povod mu je bio svađa dvoje bivših partnera nakon zabave kod influencerice Kylie Jenner, na kojoj se konzumirao alkohol.

Dvije pjevačke zvijezde vraćale su sa zabave automobilom u društvu osobne tajnice Megan Thee Stallion, koja je također podlegla šarmu kanadskog repera. Tijekom vožnje je izbila svađa. Megan Thee Stallion je na suđenju ispričala da joj je bivši dečko ponudio "milijun dolara" za šutnju pošto je pucao u nju.

Slučaj je obilježilo i nepovjerenje pjevačice u policiju

Tužiteljstvo je sukob pripisalo "povrijeđenom egu" Toryja Laneza. Kanađanina je rasrdilo to što je "Megan bila uspješnija od njega", istaknula je glavna tužiteljica na saslušanju. Lanezova obrana je upozorila da je istraga bila provedena na brzinu. Njegov odvjetnik George Mgdesyan sveo je slučaj na ljubomoru optuživši tajnicu pjevačice da je ispalila hitce iz pištolja.

Slučaj je obilježilo i nepovjerenje pjevačice u policiju tek nekoliko mjeseci nakon smrti Georgea Floyda i Breonne Taylor, dvoje Afroamerikanaca koje su ubile redarstvene snage. Policija je nedugo nakon incidenta zaustavila vozilo u kojem je bilo dvoje glazbenika, a Meghan Thee Stallion je umanjila ozbiljnost događaja rekavši da je ozlijedila stopalo staklenom krhotinom.

"U to je vrijeme policijsko nasilje bilo na vrhuncu", rekla je pjevačica na sudu. "Ne osjećam se sigurno u automobilu, ne osjećam se sigurno ni s policijom." U priopćenju predanom sudu u ponedjeljak pjevačica je istaknula da nakon napada "nije imala nijedan dan mira". "Toryju Lanezu nije bilo dovoljno to što me ranio, nego se i smijao mojoj traumi", rekla je.

Pročitajte više