Riječanka u Zagrebu ostavila otvoren prozor na autu, dočekao ju je ovaj prizor

Foto: Privatni album

RIJEČANKA sa zagrebačkom adresom Edita Kalenica objavila je na društvenim mrežama priču koja je ubrzo postala viralna. Edita je jednog kišnog dana slučajno ostavila otvoren prozor na automobilu, a to je shvatila tek kad je drugi dan izašla iz stana. 

Kad se približila autu, dočekao ju je prizor koji ju je ostavio bez riječi. Naime, vidjela je da joj je netko prekrio prozor kako auto ne bi poplavio. Lijepa gesta nepoznate osobe toliko ju je dirnula da je odlučila objaviti sve u jednoj Facebook grupi.  

"Što da vam kažem osim da se ova lijepa gesta morala javno objaviti, ali naravno da nisam očekivala tako veliku pozornost na moju objavu. To jutro kad sam došla ispred svog auta i vidjela takav trud da mi se prozor zaštiti, nisam mogla vjerovati. Prozor mi je ostao otvoren, a kiša je padala bez prestanka, naravno da sam uslikala i objavila u jednoj zagrebačkoj kvartovskoj grupi", ispričala je za Index. 

"Dobro se dobrim vraća" 

"Htjela sam pohvaliti dobročinitelja i ujedno ga i pronaći da ga počastim nekom sitnicom. Jedna gospođa mi se privatno javila i rekla da je to nešto što bi svatko napravio, s čim se ne bih uvijek složila. Možda baš ovakve javne pohvale jednom prilikom potaknu i druge da naprave nekome dobru sitnicu kroz dan, bit će svakako ispunjen i sretan. Dobro se dobrim vraća", rekla nam je. 

Tko se krije iza dobrog djela? 

Edita nam je otkrila da je kasnije doznala tko je učinio dobro djelo. 

"Gospođa je htjela ostati anonimna, ali ono što mogu reći je da su to bile curke iz jednog frizerskog salona na Jaruščici, naše susjede iz kvarta. Curke su vidjele otvoren prozor i uložile svoje vrijeme i trud da mi ga prekriju dok ja ne dođem", ispričala nam je pa objasnila kako joj je pas slučajno otvorio prozor. 

"Smijale smo se razlogu otvorenog prozora jer mi je prozor otvorio moj pas i ja više nisam gledala, nego uzela pse iz auta i otišla kući, pa je to bio i simpatičan razgovor s gospođom oko toga. Netko se bori s malom djecom, a netko sa psima, kako mu svemir što pošalje", našalila se. 

Samo ljubav 

Inače, Edita se iz Rijeke preselila u Zagreb prije godinu i pol dana, a kaže da je oduševljena kvartom i susjedima. 

"Ovo nije prva neka dobra gesta, nema veze ni što su riječke registracije ni što imam dva psa, niti me sude po tome tko sam, što sam, gdje sam. Treba gledati ljude po dobrom i lošem. Dosta mržnje! Samo ljubav", poručila je za kraj. 

Pročitajte više