Ristović: Prošla sam bitku za skrbništvo, naslušala sam se optužbi na svoj račun

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

SUTKINJA Tea Golub jutros je donijela privremenu mjeru i odlučila da sin Severine Kojić i srpskog poduzetnika Milana Popovića nadalje živi s ocem, koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta. Tijekom cijelog dana Severini podršku pružaju brojne poznate osobe.

"Sve ono što se događa u Hrvatskoj i to ne samo u posljednje vrijeme, pokazuje totalni raspad države i društva. Već godinama smo svjesni da je korumpirano hrvatsko pravosuđe rak rana Hrvatske i da će svatko tko tamo očekuje trunku zdravog razuma a kamoli pravde ostati šokiran.Svatko od nas u tuđoj boli prepoznaje svoju i doista me šokirala i ražalostila  Vijest da je Severina izgubila skrbništvo nad svojim sinom. Toliko je to okrutno i strašno da nedostaje riječi koje bi je mogle utješiti, znam. Nadam se da joj ipak nešto znači podrška, vjerujem, svih onih koji imaju srca. Socijalna "skrbnica" koja dijete nije vidjela dvije godine, sigurno ga nema. Niti zdravog razuma, niti ljudskosti. I zamislite, opet su žene bile te koje su presudile Severini. Nitko me neće uvjeriti da je to slučajnost. Nitko me neće uvjeriti da novac u Hrvatskoj ne može kupiti sve, ama baš sve. Meni majčinstvo nikad nije niti bilo priznato iako moja bol živi sa mnom sve ove godine, svakog dana, svakog trena. Severina mora ostati jaka i prisebna jer još je pred njom puno iskušenja. Ja šaljem njoj i njenom sinčiću puno ljubavi i snage", napisala je Vlatka emotivnu poruku podrške.

Podršku na društvenim mrežama dala je i Nikolina Ristović.

"Jesam li ovim publiciranjem svoje maloljetne kćeri prekršila zakon? Ako jesam, krše ga mnogi. Srećom, njezin otac ne misli tako. Neki očevi misle drugačije. I štogod da javnost o bilo čemu mislila, istina je uvijek satkana od više slojeva nevidljivih na van. Ne volim komentirati tuđe životne situacije. I ne mislim da je moj komentar igdje negdje bitan. Ali i sama sam prije dosta godina prošla kroz bitku za skrbništvo nad malim djetetom gdje mi se pokušavala osporiti kompetencija, naslušala sam se nestvarnih optužbi na svoj račun i bila provjeravana od strane raznih stručnih službi. Srećom, pa je glas razuma prevladao. I mislim da sam donekle opravdala odluku da sama odlučujem o svom djetetu. Ne mislim da su sve majke ispravne i idealne, kao niti svi očevi, no oduzeti jedno sretno sedmogodišnje dijete svojoj majci između ostalog zbog toga sto radi svoj posao, koliko god ga siromašni duhom smatrali nemoralnim je potpuni kriminal", rekla je Nikolina.

Osim njih, i brojne druge poznate osobe prokomentirale su cijeli slučaj, a među njima su Nives Celzijus, Iva Radić i Dalibor Petko.

 

Pročitajte više