Roditelje razbjesnio prikaz trudnice u udžbeniku biologije: "Kao iz pornića"

Foto: Twitter

BIJESNI roditelji u Velikoj Britaniji prozvali su izdavača udžbenika iz biologije jer je u knjizi objavljena slika trudnice koja ima stilizirane stidne dlake. 

Ovu su intimnu frizuru roditelji proglasili "sramotnom i nepotrebnom", a jedna je majka izjavila da izgleda "kao iz pornića". 

Roditelji od izdavača Pearson Edexcel zahtijevaju da udžbenik izdan 2017. godine povuku iz prodaje. 

Jedan je korisnik Twittera zatražio da se i formalno ispričaju zbog ove "krajnje sramotne" ilustracije u udžbeniku International GCSE Human Biology. 

"Prikazuju ženu koja ima stidne dlake kao da je izašla iz pornića", požalila se jedna majka na forumu Mumsnet. 

"Možda se čini trivijalnim, ali definitivno je nezdravo", složila se druga. 

"Zbog ovakvih stvari djevojčice uče da su odvratne i da bi se trebale sramiti svojih tijela, te da njihova udobnost drugima nije bitna", dodala je treća. 

"Ovo bi moglo potaknuti dečke da od cura zahtijevaju depilaciju. Postoje brojni dokazi da su cure već sad podvrgnute seksualnom uznemiravanju u školi, a ova slika bi mogla pogoršati situaciju", rekla je Vivienne Porritt, jedna od osnivačica pokreta WomenEd. 

Oglasili su se i iz izdavačke kuće i objasnili da je u novijim izdanjima sporna ilustracija zamijenjena. 

"Očito je da nismo nikog namjeravali uvrijediti originalnom verzijom i rado ćemo besplatno zamijeniti knjigu učenicima i učiteljima koji nisu zadovoljni starom verzijom", rekao je njihov glasnogovornik. 

Pročitajte više