Rođena je u zatvoru, imala je teško djetinjstvo, a sad je upisala Harvard

Foto: Facebook

DJEVOJKA iz Teksasa Aurora Sky Castner prije 18 godina rođena je u zatvoru okruga Galveston, a prošli tjedan maturirala je u srednjoj školi Conroe kao jedna od najboljih učenica generacije te je primljena na Harvard.

Kako piše portal The Courier, Aurora je u uvodu eseja za prijavu na Harvard napisala: "Rođena sam u zatvoru." Na prestižnom sveučilištu planira studirati pravo.

Odgajao ju je samo otac

Svoju prošlost ne planira skrivati. Nakon rođenja u zatvoru njezin otac, koji ima bipolarni poremećaj, preuzeo je brigu o njoj kao samohrani roditelj, a majka ni nakon izlaska iz zatvora nije bila uključena u njezin život.

Aurora Sky Castner, an 18-year-old from Montgomery County, Texas, graduated third in her class at Conroe High School on...

Objavljuje Globally TalkPetak, 26. svibnja 2023.

Tijekom djetinjstva često je mijenjala mjesto prebivališta, ali je ostala unutar okruga Montgomery. Učitelji su vidjeli potencijal u njoj. Sudjelovala je u projektu u kojem se učenici povezuju s mentorima u školovanju. Njezina mentorica bila je Mona Hamby. 

"Dobila sam dokument o njoj. Njezina junakinja bila je Rosa Parks, omiljena hrana bili su joj tacosi iz Dairy Queena i voljela je čitati. Pomislila sam da zvuči kao bistra djevojčica. I danas imam taj papir", rekla je Mona. Dodala je da je osjetila da Aurora treba ne samo vodiča za školske aktivnosti već i u privatnom životu.

Obišla je sveučilište prošle godine

Tako joj je pomogla oko odabira naočala, prvog šišanja u salonu... "Bilo je sasvim drugačije od okruženja u kakvom sam odrastala. Sve što me Mona naučila bilo je vrlo vrijedno, kao i ono što sam proživjela prije nje", rekla je Aurora. 

Congratulations to Sky Castner! She was accepted today and will be attending HARVARD in the fall!

Objavljuje Academy for Science & Health, Conroe ISDPetak, 16. prosinca 2022.

Mona je sa suprugom povela Auroru u obilazak Harvarda u ožujku 2022. godine kako bi donijela odluku želi li tamo nastaviti školovanje. Naravno, nakon posjeta sveučilištu njezina želja za odlaskom tamo se pojačala. 

Pročitajte više