Rolling Stone objavio listu 50 užasnih albuma briljantnih umjetnika, na vrhu je Kanye

Foto: EPA

UGLEDNI časopis Rolling Stone odabrao je 50 groznih albuma inače briljantnih umjetnika, a na vrhu se našao Kanye West sa svojim albumom Ye iz 2018.

"Čak i najveći od najvećih ponekad zeznu", stoji u uvodniku liste američkog magazina Rolling Stone u kojoj se redakcija pozabavila "epskim glupostima za koje bi se vjerni obožavatelji htjeli pretvarati da se nikad nisu dogodile". Među pedeset pobrojanih albuma od 50. do 1. mjesta našli su se tako albumi Boba Dylana, Johna Lennona, Davida Bowieja, Loua Reeda i brojnih drugih velikana, no prvo mjesto pripalo je albumu Ye repera Kanyea Westa.

U objašnjenju stoji da je Ye početna točka "najkatastrofalnijeg umjetničkog i osobnog kolapsa u povijesti popularne glazbe", da bi se zaključilo da se "Kanyeovi skandali iz 2018. s njegovim veličanjem Donalda Trumpa čine gotovo smiješnima u usporedbi s nedavnim skandalima i kolapsom poslovnog carstva", ali i to da "nikada nije učinio glazbu manje važnom kao što je to učinio na ovom albumu".

Slijede ga The Velvet Underground i Yes

Na visokoj drugoj poziciji našao se The Velvet Underground s albumom Squeeze iz 1973. godina. Slijedi ga na trećem mjestu grupa Yes i album Union iz 1991. godine. Četvrto mjesto drži Metal Magic, debitantski albuma američke heavy metal grupe Pantera iz 1983., a na petom mjestu je album Down In The Groove iz 1988., nobelovca Boba Dylana.

Na šestom mjestu se skrasio Forbidden (1995.) heavy metal prvaka Black Sabbatha, a na sedmom mjestu ga slijede John Lennon i Yoko Ono s albumom Unfinished Music No. 1: Two Virgins iz 1968. godine. Album Fun In Acapulco: Original Soundtrack (1963.) Elvisa Presleya našao se na osmom mjestu ove liste.

Na devetom mjestu su velikani Crosby, Stills, Nash and Young s albumom American Dream iz 1988. godine, dok je na desetom mjestu Creedence Clearwater Revival s albumom Mardi Gras iz 1972. godine. Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Pročitajte više