Rolls Royce Hyperion by Pininfarina

SLAVNA dizajnerska kuća još jednom je ispunila osobnu želju strastvenog kolekcionara skupocjenih automobila.

Novi dizajnerski unikat ime uzima iz grčke mitologije, a razvijen je na osnovi RR-a Drophead Coupe, od kojeg preuzima i cjelokupnu mehaniku. Dizajnerski izraz počiva na prijeratnim kabrioletima ovog proizvođača kojem je Pininfarina udahnuo nešto moderniju crtu.

Posljedica toga je pomicanje prednjih sjedala za 400 mm prema stražnjem kraju, kao i uklanjanje stražnje klupe. Karoserija je izrađena od karbona, dok su određeni elementi poput vrata ručno izrađeni od drva. Od posebnosti tu su još dva spremnika za pohranu lovačke opreme, te Girard-Perregaux ručni sat koji se može pričvrstiti na prednju armaturu.

S obzirom da je mehanika ostala ista, vozilo pokreće 6.75 V12 motor koji razvija 338 kW460 KS i 720 Nm. Stoga je za očekivati kako su i performanse u skladu s izvornim modelom, 5,6 sekundi za sprint do 100 km/h i 250 km/h maksimalne brzine.

Automobil je prikazan na Concours d'Elegancea u Kanadi, a neslužbeni izvori spominju cijenu od 1,3 milijuna eura. Podsjetimo, Pininfarina je 2006. godine izradio unikat Ferari P4/5, i to za Jamesa Glickenhausa.

Pročitajte više