Ronioc lovio "tech freak" hobotnicu koja mu je ukrala kameru

U MORU oko Novog Zelanda operira "tech freak" hobotnica koja je prije par dana nesretnom roniocu Victoru Huangu ukrala digitalnu kameru.

Victor je ronio u blizini južne obale Wellingtona kada se odjednom ispred njega stvorila velika hobotnica koja se krila među algama. Uplašio se misleći da će ga napasti, međutim hobotnici se više svidjela njegova digitalna podvodna kamera. Kako su pipci hobotnice bili jači i spretniji, Victor je u svega par sekundi ostao bez svoje kamere, a kradljivac je dao krakovima vjetra i zaplivao s plijenom koji je i dalje sve to snimao. Nakon što ju je slijedio nekoliko minuta, Victor je stigao hobotnicu i prema njoj pružio harpun. Lopovu se harpun više svidio pa se polakomio, a ronilac je iskoristio priliku i uzeo natrag svoju kameru.

"Iskreno vjerujem da je hobotnica vidjela svjetlo plavu digitalnu kameru i pomislila kako joj baš to treba", izjavio je Huang za jedan internetski portal te rekao kako vjeruje da mu morsko biće nije željelo nikakvo zlo nego je samo bilo fascinirano kamerom.

Pročitajte više