S dečkom digla šator u dvorištu podstanara i žive tamo od Božića: "Ja sam vlasnica"

Screenshot: A Current Affair

STANODAVKA je na Božić podignula šator i počela živjeti u vrtu svog stanara nakon što je obitelji poslala poruku da je ona vlasnica.

Nicky i William su dva mjeseca s troje male djece živjeli u unajmljenom domu u Yambi, u australskoj saveznoj državi New South Wales, kad im je Pascale Hubert porukom poručila da je ona vlasnica i da će zauzeti dvorište.

Pascale i njezin partner uselili su se u vrt kuće s četiri spavaće sobe i dvije kupaonice na Božić i odbili su otići.

Nicky je rekla kako su njezina mala djeca prestrašena nakon agresivnog ispada partnera stanodavke. Stanari su snimili svađu nakon što im je muškarac naredio da pomaknu auto kako bi mogao ući u dvorište.

Prema izvještajima australskih medija, partner stanodavke maknuo je trampolin i instalirao vrata. Nicky je rekla da je policija bespomoćna prisiliti par da napusti imanje.

"11. dan već žive u dvorištu. Potpuno je bizarno svima kojima smo to ispričali", rekla je Nicky za show Nine Networka, A Current Affair.

"Nitko ne zna što napraviti. Naša su djeca prestravljena. Pitaju nas tko su oni i mi nemamo odgovor", nastavila je. "Policija nam kaže da bi agencija fizički trebala izbaciti ljude s posjeda, no oni kažu da to ne mogu napraviti."

Pascale je rekla kako joj je dozvoljeno da zauzme vrt šatorom jer ugovor o najmu ne uključuje dvorište.

Ugovor o najmu za 560 australskih dolara tjedno (oko 2670 kuna) navodno sadrži frazu: "Stražnje dvorište nije uključeno".

No Leo Patterson Ross, šef udruženja stanara NSW-a, rekao je da su stanodavka i njezin partner u dvorištu neovlašteno.

"Na kraju dana, iako zakup kaže da dvorište nije uključeno, stanodavac se mora spustiti prilazom o kojem zakup ne govori, a ono što zakup jamči stanaru je mir, udobnost i privatnost u njihovom domu", rekao je.

Pročitajte više