S RTL-a odgovorili na pismo Prijatelja životinja: "Izražavamo žaljenje..."

Foto: Press

S RTL-a su se oglasili na pismo udruge Prijatelji životinja.

"Tri, dva, jedan – kuhaj! već je osmu sezonu jedan od omiljenih TV formata, a sama emisija posvećena je pripremi uglavnom tradicionalne hrane što za područje Hrvatske znače i veliku konzumaciju mesa i ribe. Izražavamo žaljenje načinom na koji je prikazana priprema hlapa. Gledatelji do kraja sezone mogu uživati u pripremi recepata iz cijele zemlje", odgovorili su s RTL-a za Index.

Podsjećamo, udruga Prijatelji životinja poslali su apel RTL televiziji zbog, kako kažu, "okrutnosti i neprimjerenosti ubijanja hlapova uživo u emisiji Tri, dva, jedan – kuhaj!"

"Potaknuti brojnim reakcijama zgroženih građana koji nam se javljaju, obraćamo vam se povodom sadržaja vaših emisija s temom pripreme hlapova gdje vam želimo snažno skrenuti pozornost na neprimjerenost i okrutnost ubijanja hlapova uživo u vašoj emisiji Tri, dva, jedan – kuhaj!", stoji u pismu upućenom RTL-u.

"Izuzetno je važno osvijestiti da priroda beskralježnjaka nikako ne podrazumijeva odsutnost receptora boli. Stoga oštro osuđujemo ovu potpuno neetičnu praksu pripreme i rezanja živih hlapova, koju samim javnim emitiranjem očito podržavate, te osobito naglašavamo da je ovakvo ubijanje i mučenje životinja sramotno i etički nedopustivo. Molimo vas da promislite o činjenici da se u vašem studiju i uz vašu privolu odvija okrutno ubijanje, što za sobom neizostavno povlači promoviranje nasilja i desenzibilizaciju i bešćutnost gledatelja prema patnji životinja. Apsolutno je pogrešno veličati mučenje i ubijanje životinja i prikazivati ga kao kulturu prehrane", poručili su te dodali da su "neugodno iznenađeni takvim prikazivanjem nasilja".

Pročitajte više