Salo na Karolini Kurkovoj zabavljalo brazilske ljubitelje mode i golotinje

SUPERMODEL Karolina Kurkova sablaznila je Brazilce, ali i ostatak svijeta svojim pojavljivanjem na modnoj pisti Sao Paolo Fashion Weeka debljinom, odnosno preciznije, naboranom kožom na leđima, celulitom i nakupinom sala na području struka. 24-godišnja manekenka, najpoznatija je po šetnji pistama u donjem rublju u društvu anđela Victoria's Secreta, u Brazilu je, zemlji gdje su izbori ljepote popularniji od Djevice Marije i gdje su svi utegnuti i dotjerani do kraja, izazvala podsmijeh modnih kritičara i procijenjena - debelom.

Brazilski tabloidi su se, samo dan nakon revije kupaćih kostima Cia Maritima koju je Kurkova nosila, raspisali o "šoku" koji im je priredila češka ljepotica. "Kurkova je sinoć na pistu izašla s masom celulita na stražnjici, naslagama sala na struku i viškom kože. Zgrozila nas je", pišu brazilske novine dok  se Kurkova na njihove napise ne obazire.

Iako nije ekstremna mršavica Kurkova ima posla "kao u priči"

Ipak, optužbe brazilskih stilista, novinara i ljubitelja mode danas se čine malo okrutnima - nakon što je nekoliko manekenki doslovno umrlo od gladi, a neki dizajneri i modne manifestacije ekstremnih mršavica se odrekli, Kurkova pistama i dalje "jaše", te ju je Forbes svrstao u sam vrh liste najbolje plaćenih svjetskih modela prošle godine, te ova češka ljepotica, osim što je jedan od zaštitnih lica Victoria's Secreta, zaštitno je lice Ralpha Laurena, Chanela i Balenciage.

Anoreksija - prokletstvo moderne modne industrije

Modna industrija u zadnje vrijeme je pod neprestanim povećalom javnosti i medija, upravo zbog modela koji su u borbi s tjelesnom masom izgubile vlastiti život, a među njima se našla i jedna Brazilka - 2006. godine, 21-godišnja Ana Carolina Reston punila je stupce brazilskih tabloida nakon što je večer uoči jednog snimanja preminula u Parizu. Kasnije se uspostavilo da je Ana bila na rigoroznom režimu prehrane, gorom od onog Victorie Beckham - mjesecima dnevno je jela samo jednu jabuku i jednu rajčicu.

Da stvar bude još gora, pod sličnim uvjetima preminula je i Anina kolegica, Luisel Ramos - tada 22-godišnja manekenka doživjela je srčani udar usred modne revije, a medicinska obdukcija kasnije je pokazala kako je srčani udar najvjerojatnije nastupio uslijed izgladnjivanja i kako jadnoj ljepotici nije bilo pomoći.

V.V.
Foto: Theimproper

Pročitajte više