Samo na Indexu: Odaberite omot za posljednji album Toše Proeskog!

ZA NEŠTO više od mjesec dana, 25. siječnja, na dan kada se rodio makedonski pjevač Toše Proeski, rodit će se i njegov prvi i nažalost posljednji album namijenjen stranom tržištu. Album će istovremeno izaći u šest zemalja, Makedoniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori, a do ljeta iduće godine i u brojnim europskim zemljama. Iako je Toše odradio sva snimanja u studijima u Irskoj, Jamajci, Londonu i Stockholmu, nije stigao staviti "šlag na tortu" i odabrati omot za svoj strani album na koji je potrošio stotine posljednjih radnih sati. Uz suglasnost Međunarodne Fondacije koja nosi Tošino ime, menadžerica Ljiljana Petrović i produkcijska kuća Award, odlučili su odabir covera za taj album u potpunosti prepustiti Tošinoj vjernoj publici i obožavateljima.

"Tošin glas uvijek je bio presudan u odabiru omota svih njegovih albuma. Nažalost, izlazak najvažnijeg albuma u karijeri nije doživio, stoga smo odlučili Tošin glas u odabiru omota dati njegovoj publici i fanovima, jer upravo zahvaljujući njima on i dalje kroz svoju glazbu živi u stotinama tisuća domova", kaže Ljiljana Petrović.

Glasajte na tose.album@index.hr

Predložena idejna rješenja za cover albuma danas su ekskluzivno objavljena istovremeno na po jednom odabranom portalu u nekoliko zemalja u kojima je Toše svojim koncertima punio dvorane. Hrvatska će publika glasati za omiljeni omot na Indexu, u Sloveniji na portalu www.siol.net, u Srbiji na www.svetplus.com, u BiH na sarajevo-x.com, a u Makedoniji na portalu mmm.com.mk.

Pozivamo čitatelje Indexa da glasove šalju na e-mail adresu tose.album@index.hr. Zbroj glasova čitatelja svih portala odlučit će koji će omot 25. prosinca krenuti u tisak.

"Sigurna sam da bi se Toši ova ideja da publika aktivno sudjeluje u stvaranju njegovog albuma jako, jako dopala. Odabrani cover će na neki način biti poklon od njegove publike za 28. rođendan koji bi proslavio 25. siječnja. Tog dana, kad će se album naći na tržištu šest zemalja, u većim gradovima širom Makedonije, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH, osvanut će i 500 bilboardova. To je poklon uspomeni na Tošu od svih nas koji smo imali čast surađivati s njim", rekla je za Index Ljiljana Petrović. Idejna rješenja naslovnice pod brojem 1 i2 potpisuje Žarko Stojanovski iz Skopja, a prijedloge pod brojevima 3 i 4 Anin Sever iz Slovenije.

Tekst: Sanja Rapaić
Foto: Žarko Stojanovski, Anin Sever

Pročitajte više